Nova turistička saobraćajna signalizacija u Herceg Novom: Izrada projekta pri kraju

Nova turistička saobraćajna signalizacija u Herceg Novom: Izrada projekta pri kraju

6
Podijeli

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog završava izradu projekta turističke saobraćajne signalizacije na području cjelokupne opštine Herceg Novi.

U okviru projekta obrađeno je preko 200 lokacija na kojima ce biti postavljena turističko – informativna signalizacija. Na osnovu tendera koji je raspisala Turistička organizacija Herceg Novog u planu je da do kraja godine turistička signalizacija bude postavljena na predviđenim lokacijama.

Picerija i restoran

Natpisi na tablama biće izrađeni od najkvalitetnije uvozne folije, a svaki natpis posebno plastificiran specijalnom folijom koja spriječava izblijeđivanje slova djelovanjem UV zraka i štiti od atmosferskih uticaja.

Planira se i postavljanje turističko – informativnih tabli na Šetalištu. Riječ je o signalizaciji koja će, uz opšte informacije dostupne na tablama, biti opremljena QR kodovima. Zahvaljujući tome svi posjetioci će skeniranjem kodova putem svojih uređaja (mobilnih telefona, tablet računara) na jednostavan način dobiti detaljnije podatke o lokacijama koje žele posjetiti.

Iz Agencije napominju da završetkom projekta saobraćajne turističke signalizacije naš grad dobija digitalnu kartu na kojoj će biti prikazane pozicije svakog znaka i njegova sadržina. Ovo će olakšati buduće planiranje i održavanje cijelog sistema koji je veoma važan činilac turističke ponude, a Herceg Novi pozicionirati kao jedan od rijetkih gradova u regionu sa ovakvim sistemom.

U planu rada Agencije je i izrada studije javnog gradskog saobraćaja u opštini, koja će pored već urađene studije o potrebama za parking prostorom, biti osnov za prilagođavanje javnog prevoza potrebama stanovništva. U okviru studije biće obrađena sva naselja, bez obzira da li trenutno kroz njih prolaze ili ne prolaze linije javnog gradskog saobraćaja, kao i utvrđene mogućnosti za uvođenje novih linija.

6 Komentari

 1. Ostavite se signalizacije i asfaltirajte konacno magistralu od granicnog prelaza do Kamenara.
  Pa da li je moguce da niko od nadleznih ne vidi koliko zaostajemo od susjeda.

  4
  2
 2. Poginut ce neko na pješački prelaz ispod crvenog Krista i na toplu prije Krusovog objekta,ako čita neko ovo od ovih iz Sretne koalicije,neka stave žuto treptuce svijetlo sa obje strane 100 ili 150 met. Prije prelaza… ,sad i nekako – u sezoni je rizik ogroman,investicija 2000 € za 4 treptuca svijetla,

  30
  1
 3. A hoce li brzo nastavak tj.zavrsetak rekonstrukcije setalista od Galeba do Mimoze?? Sredite prvo ulice i ovo sto je raskopano pa cemo lako za turisticku signalizaciju! To je nesto sto dolazi na kraju kad nam je sve drugo sredjeno i tip-top! Ali kod nas sve naopako, pocinje se s kraja…

  32
  4
  • Potpuno ste u pravu. Ne bi im nista bilo i da cijelo setaliste zavrse. Ono je ruglo. Pogotovo, tamo ispred omladinskog parka. Ne znam samo kako od onih silnih rupetina mogu proci invalidi i majke sa kolicima!

   9
   1

Ostavite komentar

*

code