Početna Politika NOVA U TIVTU (NE)ĆE BOJKOTOVATI NASTAVU

NOVA U TIVTU (NE)ĆE BOJKOTOVATI NASTAVU

0

rato_brajkovicNajjača opoziciona stranka u tivatskom parlamentu, Nova srpska demokratija, sa 4 odbornika neće 1. septembra početi organozovani bojkot nastave, potvrdio je Radiju Jadran predsjednik tivatskog odbora NOVE, Rato Brajković.

– Sačekaćemo ipak Skupštinu 2. septembra i obavićemo konsultacije sa Savjetom roditelja. Ima možda još nade da se dogovorimo – kazao je Brajković. On je kazao da ipak svoju djecu neće poslati u školu 1. septembra, kao da ostaje da svako pojedinačno odluči kako će se odnositi prema premijerovom predlogu za ime jezika.

– Ukoliko ne postignemo dogovor, od ponedjeljka ćemo početi sa organizovanim bojkotopm – najavljuje Brajković. I ponavlja da žele ravnotežu i ravnopravnost radi odbrane imena i dostojanstva srspkog jezika.

Inače, predstavnici  srpskih stranka u Herceg Novom: Nove, Narodne stranke, Stranke srpskih radikala, kao i Demokratske srspke stranke i Klub-a odbornika Srpske liste saopštili su:

“Nastava se  2011/2012  godini  mora izvoditi na srpskom jeziku i srpska djeca moraju izučavati predmet “srpski jezik i književnost”, pogotovo u Herceg Novom, gdje  se po zvaničnim rezultatima popisa u 2011. oko dvije trećine građana izjasnilo da govori srpskim jezikom”. .navodi se u saopštenju.

Predstavnici srspkih stranaka  najavili su bojkot nastave ukoliko  se nasravi ovakva politika Vlade, pozivajući  ostale opozicione strane u SO Herceg Novi i nevladin sektor da im se priključi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code