Početna Društvo Nova ulaganja u lokalne puteve Sutorine i Mojdeža

Nova ulaganja u lokalne puteve Sutorine i Mojdeža

20

Put u Sutorini prema Tijesnom klancu će u narednom periodu, zajedničkim djelovanjem mještana i lokalne uprave, biti asfaltiran u dužini od oko 600 metara, dok će u Mojdežu biti asfaltirano oko 400 metara putnog pravca Mrkajići-Žukova glavica – saopšteno je iz Press službe.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević sastao se juče sa mještanima Sutorine i Mojdeža, sa kojima je obišao trase puteva koji će biti asfaltirani, kao i lokacije kojima je potrebno dodatno uređenje, kao što su neka kontejnerska mjesta i kanali.

Takođe, razgovarano je o mogućnosti obezbjeđivanja parking mjesta na samom početku puta koji vodi do škole u Sutorini, čime bi ova, sada neuređena, lokacija dobila svoju funkciju. Kako su mještani predložili, nakon asfaltiranja bi donacijama i svojim sredstvima investirali u izgradnju trotoara sa jedne strane puta.

Put u Sutorini prema Tijesnom klancu povezuje preko 100 domaćinstava, a njegovo asfaltiranje, kao i asfaltiranje putnog pravca Mrkajići-Žukova glavica u Mojdežu, predstavlja dobru osnovu za realizovanje ideje o uvođenju kružne autobuske linije do Mojdeža, što bi bilo od velikog značaja za mještane i đake, poručio je Konjević tokom obilaska.

Sa mještanima je dogovoreno da će tokom asfaltiranja, ali i prije, preduzeća čiji je osnivač Opština Herceg Novi pomoći u realizaciji drugih poslova manjeg obima, poput postavljanja pregrada preko kanala za odvod površinskih voda, zaštitnih ograda na pojedinim lokacijama puteva, kao i stubova rasvjete.

Zajedničko učešće građana, mjesnih zajednica, donatora i lokalne samouprave u realizaciji infrastrukturnih projekata pokazalo se kao uspješan model za rješavanje dugogodišnjih problema iz te oblasti, koji će biti primjenjivan i ubuduće, zaključio je Konjević.

20 Komentari

 1. izbori KONJEVICU izbori raspisite ih sto prije dosta je mazanja ociju i skretanja sa glavne teme a to je depolitizacija i ispunjenje ostalih izbornih obecanja ! nemozes se tako ponasati i svadjati sa svima podrzavam popravku seoskih puteva jer se i ja krecem bas tim putem !

  15
  3
 2. Pa jeli moguće da nećete ni da se okrenete na stepeniste koje je ušlo u put za Mojdez.
  Da li to ima neko značajan za vas pa te teme su zabranjene ???

  17
  4
   • Pa ako se nekome nešto desi ili nedaj boze ko izgubi glavu onda će odgovarati kako Vi kažete vlasnici gornje parcele.
    Njih treba utuziti i tražiti oštetu za bilo koju nastalu štetu.
    Na odbornicko pitanje u ovom sazivu skupštine o tom problemu rečeno je da stepeniste se vodi kao nelegalno napravljen objekat u pojasu puta.
    Provjereno !!!!!
    Hvala na informaciji čije su da u slučaju potrebe znamo od koga nadoknaditi štetu.

    2
    2
 3. Moj Mica. Metar asfalta te nece spasiti zbog velikog nepotizma sto si nam priredio… idu izburi za koji mjesec. Nikad vise novska prevara, a ni nedorasli Katic!

  23
  9
  • HAHAHAHA, NIKADA ,SADA SE ULAŽE U IGALO,, OBEĆAVAJU SVE I SVAŠTA I NA KRAJU NIŠTA. GRAĐANI MORAJU DA SE SAMOORGANIZUJU . OVO JE TREĆA GODINA DA OBEĆAVAJU TAJ NESRETNI TROTOAR OD 200 METARA,KAO DA SE RADI O METROU !

   17
   5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code