Početna Servis NOVA ULAGANJA U RASVJETU U CENTRU HERCEG NOVOG, ALI I U ZALEĐU

NOVA ULAGANJA U RASVJETU U CENTRU HERCEG NOVOG, ALI I U ZALEĐU

0

Kod tvrđave Forte Mare u Herceg Novom gdje su vandali pokrali i uništili bronzanu javnu rasvjetu, postavlja se 15 novih poludekorativnih svjetiljki.

To su ustvari fenjeri koji nisu poput pokradenih i izuzetno skupih. Oko 1.600 eura je koštao je jedan takav stub – kaže nam šef Sektora za održavanje javne rasvjete, Branko Božović.
Ova investicija je vrijedna oko 11.000 eura i Opština finansira nabavku opreme, a ostalo Stambeno komunalno preduzeće.
Saznajemo i da je u Opštini pripremljen projekat postavljanja javne rasvjete uz glavnu cestu na Podima sa oko 40 do 50 stubova. To je višegodišnja potreba ovog tranzitnog naselja, koja će konačno biti zadovoljena kvalitetnijim i moderno urađenim osvjetljenjem.
Predviđa se da će ulaganje u osvjetljenje naselja Pode koštati između 60 i 70.000 eura, koje treba obezbjediti. O tome, kao i o drugim infrastrukturnim radovima čelnici lokalne samouprave razgovarali su sa predstavnicima MZ Podi prošlog vikenda.
Po nacrtu budžeta za 2015. godinu koji će se naći pred hercegnovskim odbornicima 27. marta, za rasvjetu je planirano 150.000 eura, a za njeno održavanje 100.000 eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code