NOVA VATERPOLO SEZONA – “JADRAN” BEZ OSAM IGRAČA

NOVA VATERPOLO SEZONA – “JADRAN” BEZ OSAM IGRAČA

482
0
Podijeli

Radovan LatinovicMladi 22-godišnji bek PVK “Jadran” Radovan Latinović oporavlja se nakon manje hirurške intervencije. Osjeća se dobro i za tri sedmice trebalo bi da krene sa treninzima, kazao nam je trener VK Jadran, Vladimir Gojković. Prema njegovim riječima operacija je bila rutinska, a obavljena je na Cetinju prije tri dana. Latinović, koji je u “Jadran” došao iz V.K. Beoograd i osvojio Prvenstvo i Kup Crne Gore (2011/12), i Jadransku Vaterpolo Ligu (2010/11) već je na kućnim oporavku, ali njegov tim sa Škvera se ne oporavlja tako brzo.

– VK “Jadran” i u novu vaterpolo sezonu kreće sa nedostakom novca, koji ima već duže vrijeme. Zbog toga je došlo i do velikog odliva igrača, pa će sastav kluba u narednoj sezoni činiti uglavnom mlade nade – kaže za Radio Jadran, Gojković.
U odnosu na prošlu sezonu, “Jadran” je oslabljen za osam igrača jer nije bilo finansijskih mogućnosti da se stariji i iskusniji zadrže. Posljednji, klub je napustio golman Miloš Šćepanović, koji još zvanično nije pronašao novi klub, dodaje Gojković.
vlado gojkovic“Nemamo osnova da zadržimo starije igrače. Došli smo do zaključka da je bolje da ih “pustimo” nego da im stalno dugujemo. Pokušaćemo da stabilizujemo klub i da djeca koju smo “gurnuli” prošle godine dobiju veću minutažu i kada se stvore uslovi i da ih adekvatno finansijski stimulišemo da ostanu i da ponovo napravimo klub sastavljen od Novljana”.
Prema njegovim riječima u planu je, ipak, dovođenje jednog starijeg i iskusnijeg igrača, ukoliko to finansijska sredstva kluba budu dozvoljavala, kako bi se i mlade nade što bolje usmjeravale, ali i smanjio onaj psihološki, ali i fizički pritisak koji ih očekuje u narednoj sezoni.
“Mi nemamo ni puno adresa na koje se možemo obratiti za pomoć. Jedino nam ostaje da pojačamo rad i da tu djecu od 16-17 godina što bolje spremimo. Oni moraju ove godine igrati prvu ligu iako to fizički nije realno da mogu da “iznesu”, ali, možda ćemo ih zbog toga i “dobiti” ranije nego što smo očekivali”.
Već mjesec Jadranaši aktivno treniraju i spremaju se za prvenstvo za mlade, a nakon toga – očekuje ih nastup na Euro kupu u oktobru. Iako, kako Gojković ističe, još uvijek nemaju neophodan kapacitet za neke velike rezultate, ali nastup na ovom kupu svakako će biti neprocjenjivo iskustvo za nove nade Jadrana.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code