Nova vlast u Herceg Novom 100+ dana: Pohvale na svoj, kritike na...

Nova vlast u Herceg Novom 100+ dana: Pohvale na svoj, kritike na račun prethodnika

77
Podijeli

Prilikom preuzimanja vlasti poslije vanrednih izbora 7. maja, vladajuća koalicija u Herceg Novom (Demokrake, DF, Novska lista, SNP i SDP/URA) zatekla je dugove Opštine od 6, 2 miliona eura, po osnovu kratkoričnih kredita, pozajmica, dobavljača i kredita KFW banke.

”Prethodna vlast nije vratila niti jednu ratu kredita KFW-a, a naplaćena su sva sredstva od Azmonta i ostalih investitora, od oko 6 miliona eura”- saopštio je na press konferenciji, povodom više od tri mjeseca vlasti, predsjednik Opštine, Stevan Katić, optužujući prethodnike za neracionalno trošenje sredstava.

Picerija i restoran

Nova vlast suočila se sa mnogim problemima, nezavršenim kanalizacionim kolektorom, blokadom rada Turističke organizacije, ali je uspjela da usvoji budžet i odblokira TO za samo 15-ak dana.

Zatekla je i veliki broj zapsolenih za prethodne dvije i po godine i to 90 lica u lokalnoj samoupravi i 79 u preduzećima i ustanovama.

Kako je ocijenjeno, sezona je dočekana spremno, uprkos opstrukciji u radu dijela komunalnih preduzeća, neefikasnom radu komunalne policije, Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju, kašnjenju u sanaciji puta Ratiševina –Mojdež, problemima sa led rasvjetom. Ispravljene su greške prethodnika oko rješavanja stambenih pitanja za državne službenike i namješternike

– Smanjili smo dugovanja za trećinu i redovno izmirivali tekuće obaveze. Smanjili smo troškove reprezentacije za 50%, a putnih troškova za 70%. Novo rukovodstvo Opstine nije uzimalo dnevnice za službena putovanja, naplaćivalo troškove za mobilne telefone i uglavnom je koristilo sopstvena vozila za prevoz. Na taj način pokazali smo domaćinski pristup i odnos prema stanju kakvo smo zatekli – istakao je predsjednik Katić.

On je ustvrdio da su na rukovodeća mjesta u Opštini doveli svega 5 novih funkcionera, iako je predvidjeno 16 rukovodećih mjesta. Čak 11 postojećih kadrova su zadržali i obezbijedili dodatnu uštedu, pohvalio se Katić.

Nova lokalna uprava je na dostojanstven način dočekla relikvije sa tijelom Svetog Leoplda Mandića u rodni grad i povodom tog čina proglasila park njegovim imenom kod crkve Svetog Antuna, te na taj način ispravila grešku prethodnih vlasti, da se ovom svecu da adekvatno obilježje u rodnom gradu, dodao je Katić.

Govoreći dalje o učincima nove vlasti, prvi čovjek Opštine je nabrojao: završetak lokalnog puta Ratiševina- Mojdež i ”pored brojnih opstrukcija od izvođača”, asfaltiranje nekoliko seoskih puteva i platoa, raskid ugovora sa zakupcem hotela i restorana u sklopu Sportskog centra. Organizovan je i niz sastanaka sa investitorima sa Luštice, dogvorena izrada projektne dokumentacije za putnu i vodovodnu infrastrukturu, dok je problem strujnog napajanja riješen polaganjem podmorskog kabla Kumbor-Pristan u julu.

Opština je dala podršku velikim turističkim projektima Porto Novi, Zager, Lazaret, koji su i tokom turističke sezone mogli da grade. Međutim, naišla je na opstrukciju države oko saglasnosti na projektnu dokumentaciju za put od magistrale do obale za kompleks Žager, kao i oko stopiranja procedure za građevinsku dozvolu za sanitarnu Deponiju Duboki do.

Kandidovali su državi da finansira čak 14 projekata, iako su imali rok od samo dva dana da se izjasne, naveo je Katić. Neki od projekata su: sanacija tvrđave Kanli Kula, asfaltiranje kompletne magistrale od Sutorine do Kamenara, izgradnja Dnevnog centra, izgradnja škole u Igalu, izgradnja trotoara duž jadranske magistrale, sanitarna deponija.

Katić je kazao i da se novim Zakonom o planiranju i uredjenju prostora postiže potpuna centralizacija i uzimanje ingerencija lokalnoj samoupravi. PUP Hreceg Novog jer završen prije nekoliko dana i potrošeno oko 200 hiljada eura iz budžeta, a nakon usvajanja ovog Zakona, taj posao biće obustavljen, tvrdi on.

Katić je najavio novu strategiju razvoja grada, koja će poslije toliko priče i obećanja prethodne vlasti, biti donešena u prvoj polovini sljedeće godine. Uskoro će imati rješenje lokacije za novu autobusku stanicu, zatim nadzemne i podzemne garaže, a vrlo brzo i uređenje kompletnog Šetališta, kao i sredjivanja lokalne putne mreže, sa centrom grada.

Katić je pored ostalog naveo i da je poboljšano funkcionisanje Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju. Broj izdatih građevinskih dozvola – za prvih šest mjeseci ove godine je 54, a za samo dva mjeseca, od 1. jula do 1. septembra, 25 građevinskih dozvola. Upotrebnih dozvola je izdato 6 u prvih pola godine, a samo u julu i avgustu 7, kao i 83 UT uslova, za razliku od pvog polugođa i 192 rješenja.

Predsjednik Opštine je najavio i Televiziju Herceg Novi do kraja godine, uz postupak javne nabavke opreme.

Na pressu su govorili i predsjednik Skupštine, Miloš Bigović, potpredsednici Opštine Miloš Konjević i Danijela Đurović, kao i odbornik Dragan Šimrak. O tome i odgovorima na novinarska pitanja kasnije.

Ocijenite 100+ dana vlasti u Herceg Novom:

Loading ... Loading ...

Bigović: Apatija opozicije u Skupštini

Građanima je pokazano da Skupština opštine Herceg Novi funkcioniše perfektno, kazao je predsjednik Skupštine, Miloš Bigović na konferenciji povodom 100+ dana od konstituisanja nove vlasti u Herceg Novom.

– Pokazali smo se kao zrela skupštinska većina, koja donosi odluke u tolerantnoj i konstruktivnoj atmosferi. Nivo priprema skupštinskih odluka je veoma visok, što potvrđuje i činjenica da sve akte koje usvajamo u Skupštini opštine, usvajamo jednoglasno. Za razliku od prethodnog perioda, nivo diskusija i komunikacije i međusobnog uvažavanja odbornika je na kvalitativno drugačijem nivou – kazao je Bigović.

Po njegovim riječima, Herceg Novi je ovim skupštinskim sazivom pokazao da postoji mogućnost konstruktivnog i sadržajnog dijaloga, bez obzira na razlike u pogledu budućeg razvoja grada među skupštinskom većinom i manjinom.

– Mogu da prenesem, ne samo moju, nego i impresiju velike većine građana Herceg Novog, da skupštinska većina  predstavlja  odgovornu i domaćinsku  većinu, koja je na svaki način otvorena ka građanima, i spremna da preuzme odgovornost za sprovođenje svih projekata – kazao je on. Međutim, dodao je i da je djelimično razočaran djelovanjem opozicije, odnosno odbornicima koji ne dolaze na zasjedanja, kao i njihovim odnosnom prema Skupštini.

Bigović je apelovao na odbornike opozicije da svoje obaveze prema Skupštini podignu na viši nivo i da odgovorno prihvate ulogu koju su dobili od građana. Mišljenja je da je novska opozicija u apatiji, s obzirom na to da od početka novog saziva niko od njih nije uputio nikakvu inicijativu za izmjenu odluka,  kao ni inicjativu za unapređenje stanja u gradu.

Skupština Opštine ni od građana nije dobila nikakvu inicijativu, navodi Bigović, pa apeluje i na građane da se aktivno uključe u donošenje odluka lokalne uprave.

77 Komentari

 1. Meni je zao kad vidim pametne ljude I sposobne na biro rada a rodbina se zaposljava onih jacih u opstini da lade m*** za 500-600€ opstina ima samo za plate I to je sve. Sve ostalo je kredit dodjem ti itd. Zalosno je sto nam Podgorica kroji sudbinu otvara I zatvara finansijski ventil, kada je dps dosao na vlast pumpali su ih dolarima, cim ih je narod smijenio dolari se povukli. Zato je jedino rjesenje protiv ir*** koji su sljegli od ov*** i krša pa poceli da glume neki nivo na primoriju da se pozabave sjeverom sami sobom ono sto najbolje umiju da rade. Da se Boka repubica odvoji I svako svome, da prodisu primorci punim plucima!

 2. DPS je najjaca partija pojedinacno, svi ostali su slabi i moraju da se krpe i dopunjavaju da bi se docepali vlasti. Ja nisam glasao DPS na ovim izborima, nasio na laži i obećavanja bez da sam realno razmislio. U HN DPS nije skoro 20 godina bio na vlasti, SNP je unistavo grad, a kad je trebalo da dodje na red da vlada nakon Izbora, Izbor je raskinuo koaliciju jer DPS nije htio da povlađuje Krušovim hirovima uprkos prijetnjama da će se koalicija raskinuti ako mu ne daju šta je htio i zbog toga DPS nije dočekao svoje 2 godine vlasti u HN, a da jeste možda bi se nešto i uradilo za ovaj grad, jer zašto bi oni pomagali sadašnju vlast koja je pljuje da bi se na kraju naši komedijaši na vlasti okitili DPS-ovim zaslugama kao što smo i vidjeli da su već počeli da rade sa zaslugama svih i svakoga ne samo DPS-a. Ne dao Bog da vidimo kako bi državu vodili kad su već duže vrijeme na vlasti u 3 opštine a ništa postigli ni uradili nisu osim što pljuvaju po DPS-u. Ja se dugi put za*ebat neću, na predsjedničkim DPS će imat moj glas, jer sa ostalima bi država nestala ako ovako opštine “vode”.

  6
  6
 3. Gospodo.
  Vi treba pojedinacno da pogledate sebe, ogromna vecina od Vas ce vidjeti da nije dobar domacin, a ovi sto su domacini ( ako ih ima) svatice da im je to plafon. A vase partije oslobodite da ulaze u njih sposobni ljudi koji ce rijesiti sve ono sto Vi nijeste u stanju jer su vam kapaciteti daleko od vodjenja grada ( to u potpunosti vazi i za opoziciju ). Mislite na Vasu djecu da ostanu u gradu da Vam ne odu ko nasa. Jer ovi svi prije Vas su isti ko i vi. Buducnost nije u otimacini
  prevari i ucjeni, na Vama je ostalo jeduno prao sto mozete uraditi povucite se islibidite pristor za spisobne jer oni se ne grabe ko i vi i oni su neophodni gradu a vi ste napravili da za njih nema mjesta.
  Budite odgovorni i idite kuci pomognite gradu to vam je jedino sto mozete

  2
  1
 4. Zaista ja ne razumijem ovaolika negodovanja,ovo smo izabrali i sad nam je neko kriv ?,pa sjutra opet da budu izbori opet bi bili isti ,neko mandat vise neko mandat manje ali total postave isti !
  Ljudi,nismo dozvolili Krusu da pokrene grad-sad ocekujete od ovih nevoljnika da preporode Novi…
  E da mi se kukavcu odselit odole-no nemam dje.

  6
  7
 5. Najveća greška sistema je mnogopartijsko upravljanje.Jadne su to partije kad se krpe ko trule gaće da bi se postavili,a očima se ne mogu viđet.Nemaju se čime pohvalit ni ovi,ni prethodni,nego se sakrit iza vrata od sramote.Uspješni ne hvali sebe,nego drugi o njemu pričaju,a ovaj grad odavno kuka.Znači,sve je gore ili na nulu.Narod plaća svoje greške iz decenije u deceniju,jer i nema izbora,sve je” isprovano”,nema lidera.

  10
  3
 6. Ja ocekujem da ce neko od ljudi kojima sam dao glas reagovati objasnjenjem za Dzuovicev angazman mimo konkursa jer smo htjeli da obustavimo DPS bahanalisanje a izgleda da dobijamo bahanalisanje demokrata!!! Samo mi recite koja je razlika?!?!?!

  8
  4
 7. Da budemo načisto, niko ne može da me ubjediti da su ovi sadašnji funkcioneri Opštinske vlasti u Herceg-Novom vrhunski stručnjaci, ali zar je bilo ko u gradu pod Orjenom mogao da očekuje da bilo koji vrhunski intelektualac ima vremena da se “igra” sa bućkurišem koji je započeo Glavni Odbor DPS-a sa integracijom svih profitabilnih preduzeća pod upravom izvršne državne vlasti u Crnoj Gori i kvazi-Srpskih biznismena koji su obećali brda i doline Dejanu Mandiću, a na kraju je Dejan Mandić srljajući vukao grad u ponor, jer su ga te Srpske Patriote izigrale i ostavili ogoljelog? Bez novca je nemoguće napraviti radikalne promjene u praksi, a država i dalje rasprodaje Hercegnovske vrijednosti i taj dobijeni novac od prodaje naših dobara preusmjerava za “kapitalne” projekte koji nisu u gradu pod Orjenom. Zbog toga je jedini model da se zustavi daljnje propadanje Herceg-Novog, gradjanski referendum o vraćanju Opštinske ingerencije nad svim profitabilnim preduzećima u Herceg-Novom koja u ovom trenutku još uvjek nisu privatizovana i pritisak na državu da ista ta preduzeća bezuslovno oslobodi svih opterećenja koja su nastala dogodišnjom nebrigom džave i namjernim obezvredjivanjem vrijednosti tih dobara zarad umanjenja vrijednosti i tajkunskog vlasništva.

  9
  1
 8. Ako je prethodna vlast DPS-IBOR bila nikakva, onda je ova cirkus!
  Ljudi moji pogledajte šta oni pričaju i čime se ponose. Pa ti problemi su većinom ostali iz vaše dugogodišnje vladavine koju ste brzo zaboravili!

  12
  5
 9. Nema razloga za osmeh,narocito sada u predvecerje odluke da se gradjevinske dozvole izdaju u pg,kada se tome doda da ce cijenu vode donositi regulatorna agencija za energetiku,takodje sa centralom u pg postavlja se pitanje da li su opstine u CG postale mjesne zajednice.
  Ocekujem od vas gospodo draga da se ako treba i protestom snazno suprostavite ovim sramnim predlozima a od gradjana ocekujem da bez obzira na partijsku pripadnost daju snaznu podrsku.
  Crna Gora je i bez ovih predloga previse centralizovana i ne dozvolimo da nam grad 26.septembra postane mjesna zajednica.

  13
  5
 10. kakvo resenje u vodovodu zena jeste strucna ,a glavni saradnici bez dva razreda osnovne onaj krusov konobar iz izbora i najveci neradnici u vodovodu vedre i oblace mozda su to neki novi ing. hidro struke eto to su joj rjesenja mozda mica konjevic ne zna ko su mu kaoboji u vodovodu,nikad vise glas za vas.

  20
  2
 11. Katić kaže da je PUP Herceg Novog završen prije nekoliko dana.
  Bio sam juče u Agenciji da se raspitam za PUP. Kažu, neće još za mjesec dana.

  13
  3
 12. “Nova lokalna uprava je na dostojanstven način dočekala relikvije sa tijelom Svetog Leoplda Mandića u rodni grad”.
  Svaka čast, to nijedna vlast dosad nije uradila. Dosuše, nije ni Leopold dolazio.
  Nova vlast se saginjati neće. Sem da oda poštu Leopoldu.

  12
  2
 13. Najveći i nesporni uspjeh nove vlasti je smanjenje nezaposlenosti u Herceg-Novom za 0, 02% (I povećanje zaposlenih u lokalnoj upravi za 20%).

  14
  2
 14. Polako, vidjecemo u doglednom vremenu sta ce se desavati. Za sada najbolje rjesenje je u Vodovodu, milsim na imenovanje Olivere Doklestic za direktora. Zena pametna, vrijedna i strucna, vec radi punpm parom. Cekamo neke promjene u Vodovodu. Da vidimo kadrovska rjesenja tamo, npr izbor novog tehnickog pa dalje. Ovi prethodnici su nam pokazali kakvi su……

  14
  24
 15. Brod s više kapetana je često u opasnosti. – Narodna poslovica.
  Pod lošim krovom trpi čitava zgrada – Njemačka poslovica.

  24
  7
 16. MARKO svaka cast za komentar.Ovi stigose na vlast mrznjom prema drugima,a narod-biraci prihvatise.Zato idemo napred kao rak u pontu.Smijenjen Herceg fest sposobnih i kulturnih ljudi.Mi od Sutorine do Kamenara stidimo se ko je na celu kulture.Zalosno grade skalina sto doceka.

  25
  14
 17. Vlastodršci nije tacno niti nista dobro nije urađeno za toh 100 dana. Osom da imate zaposlenja i plate. Raspisite izbore pa cete videti koliko ste omiljeni i koliko vas narod cijeni.

  31
  8
 18. Gledam ih nesto sad na ovim slikama – u odnosu na prosle, dok su bili na vlasti prije dvije god.
  Nisu ni malo ostarali! Kako se lagodno zivi od mlacenja prazne slame, a ti narode ludi glasaj!!!!

  30
  6
 19. Pitanje za novu vlast :
  Kada cete izneti pred javnost sve nepravilnosti u Herceg Festu kojih ima napretek i drugim ustanovama i preduzecima redom? DPS se hvali Koprivicom( iako ga Dusan Kruso dovede) i nj.postignucima, pa da vidimo da li je bas sve tako po.zakonu rađeno! O nepotizmu neviđenom drugom prilikm?!

  29
  12
 20. Ovih zadnji nisu se nesto pokazali ali su bili mnogo boljih od prehodnjih, a ovih novi isto se nisu jos nesto pokazali, jos su zeleni ali ipak imaju jos vremena da nesto ucine, ajde jbg vidi cemo!

  18
  7
 21. Katic Vujovicka Konjevic i drugi sigurno vladace jos 4 godine a vama ako je lakse samo nastavite sa komentarima jer je to jedino izgleda preostalo.

  18
  28
 22. samo jedna zamjerka.sporo vrlo sporo se rjesava ovo sa viskom radnika.oni prije su bili veoma efikasni,brzo su ro rjesavali,otkaze su nosili cak i u bolnice.

  22
  4
 23. U Igalo vasar! Standovi za partijske vojnike! KukuruZi , kokice, zmije oko vrata.. Jos mecka na lanac.. La Bamba – decibele mjeri ko? Opet je ona ponuda, al decibeli?? Setaliste prosireno da kafane izbace stolove?

  42
  9
 24. Zaboravili ste da kazete da ste se slikali 10.000 puta, to je jedino konkretno sto ste uradili. Xaxaxaxa citam tekst i ne vjerujem- dali podrsku izgradnji Lazeretu, Żageru itd kao da vas je tu neko nesto pito.
  Xaxaxaxaxax stvarno ste komedija, za sta vi sve preuzimate zasluge. Treba da vas je sramota

  48
  16
 25. I ja sam cuo da ce Dzuovica ubacit u stambeno komunalnoa ali nisam znao da je bec poceo…
  VD direktorica postavljena jer je strucna kako ne , strucna je samo kao pion…
  Mića je madjionicar , on je totalni kralj , sa svima se sprda …
  E moja direktorice , za sta si skolu ucila …

  43
  7
 26. Ko je na vlast u Novi? Pa isti što su bili zadnjih 25 g! Pogledaj likove, ko je predsjednik i podpredsjednici? Ovo je kino od grada?sve kruševice, mojdež, žvinje ?????

  40
  11
 27. Eeee jadni narode Herceg Novog!! A sta ste ocekivali od ove vlasti – pa to su isti ljudi koji su opustosili ovu opstinu do prije dvije godine. Sta to oni mogu sad da pokazu a nisu pokazali dok su vodili grad 15 godina.
  Sramota ko nas predstavlja!!!

  44
  13
 28. Ajde ne bilo mi tesko da izanaliziram ove izjave.

  1.”blokadom rada Turističke organizacije, ali je uspjela da usvoji budžet i odblokira TO za samo 15-ak dana.”
  – Blokada bila jos od one tamo vlasti i spremala se odblokada jos prije novih izbora, Janković sve aminovao ovi samo klimnuli glavom kada su dosli i sada preuzimaju zasluge.

  2.”Zatekla je i veliki broj zapsolenih za prethodne dvije i po godine i to 90 lica u lokalnoj samoupravi i 79 u preduzećima i ustanovama.”
  I to je prethodna vlast smanjila jer ih je bilo duplo vise jos od SNP a i druzine, a ovi sada najavili da ce jos vise da zaposljavaju u opstìni i cak prosiliri upravne odbore da sve svoje mogu da smjeste

  3.”Ispravljene su greške prethodnika oko rješavanja stambenih pitanja za državne službenike i namješternike”
  IMATE LI OBRAZA OVO DA PREUZIMATE NA SEBE? VI STE TI KOJI SU BLOKIRALI ODLUKU DA BI TI JADNI LJUDI MORALI CEKATI JOS 2 MJESECA DUZE SAMO DA BISTE ZASLUGE UZELI!

  4.Opština je dala podršku velikim turističkim projektima Porto Novi, Zager, Lazaret, koji su i tokom turističke sezone mogli da grade.

  To su projekti od drzavnog znacaja, niste se vi nista tu pitali.

  5. “sanacija tvrđave Kanli Kula, asfaltiranje kompletne magistrale od Sutorine do Kamenara, izgradnja Dnevnog centra, izgradnja škole u Igalu, izgradnja trotoara duž jadranske magistrale, sanitarna deponija.”

  Sve unaprijed pripremljeno, cak su i na ovom portalu bile vijesti o tome. Vi samo preuzeli zasluge.

  A da ne pricamo jos o kiksevima, jos izrazenijem nepotizmu i partijskom zaposljavanju. Osporavanje rade Orjenu, Herceg Festu i Muzeju, time što je cijela topla sada u komunalnoj policiji, time što nam je nacelnik za kulturu djevojka koja je do juce plakate lijepila po novom. Dajte gospodo, kome mazete oci?

  70
  18
 29. Sta cete sa surlasem?? Alo! 1 palma 10 000 eura, evo ih barem 30 u ovom trenutku umire.. Dajte neku ozbiljniju akciju da se ovo zaustavi, resenja postoje, samo ne pominjanje surlasa u ovom obracanju govori koliko vi niste svijesni koliko je ovo ozbiljno. I dje je stvarno ta opozicija, dje je neko da kaze alo u park boke vam je zarazena palma i u takvom je stanju da se surlas vec vjerovatno seli na ostale.. Belavista isto. Setaliste se moze napravit koje god za godinu dana palma raste 50..

  41
  3
 30. Od Igala ste napravili ruglo! Smiju nam se gosti! Standalo a ne Igalo!! Zaposlili partijske kadrove! Jedini “kvalitet” i adut vam je sto ste protiv dps. Smijesni ste!

  52
  15
 31. Direktor jedne firme (naravno tada jos drzavne)poslije svog (ne uspijesnog) mandata je smijenjen i dosao je drugi (naravno karika iz istog lanca) .Bivsi direktor dava savjete novom i predaje mu tri koverte, i kaze mu da ih otvara redom i po potrebi kad mu bude najteze . Poslije nekog perioda firma zapada u jos vecu krizu i on tada otvori prvu kovertu u kojoj je pisalo: SAD SVE SVALI NA MENE I RECI DA TREBA VREMENA DA BI BILO BOLJE,sto on i cini i to mu dava jos neko vrijeme dok firma nije zapala u dublju krizu kada on biva prinudjen da otvori drugu u kojoj je pisalo SAD SVE OBECAJ i on sve obeca nakon cega on dobiva jos malo vremena i tako na samom izmaku mandata on biva prinudjen da otvori trecu kovertu u kojoj je pisalo SAD TI NAPRAVI TRI KOVERTE I LIJEPO POSAVJETUJ SLEDECEG DIREKTORA. Na ovoj prici se zasniva rad svake opstine i svake drzavne firme (ono malo sto ih je i ako ih je ostalo)

  64
  8
 32. Sreca vasa i vasih prethodnika i onih prije , da je ovo narod koji moze da trpi, inače ne vrijedite ništa niti možete nešto dobro napraviti. Mene bi bilo sramota pričati o boljitku.

  34
  12
 33. Odradili su nekoliko kljucnih stvari za ovaj grad, npr
  Dali Zvjezdanu 20k eura za box mec
  Pobratimili se sa jagodinom
  Sta hocete vise ?

  65
  11
  • Pusti se predhodne vlasti.Izbori su najbolja anketa.Sada postoji aktuelna,t.j. jedina vlast koja se prati i ocjenjuje.Nisam neki pristalica principa 100 dana kada je lokalna vlastu pitanju ali ova nema sta da kaze.Sezonu nisu pripremali,projekti koje spominju oni nisu zapoceli….Jedino se mogu pohvaliti boksom na trg i Jagodinom.Pardon,oni su zapoceli i kolektor,zaposli 200 ljudi…..Samo su bili u drugom pakovanju.

   32
   9
 34. Šta su uradili po pitanju depolitizacije opštinskih službi, uprava javnih preduzeća i ustanova? Šta su uradili po pitanju racionalizacije službi u SO, javnim ustanovama i preduzećima? Da li na sajtu SO postoji akt o sistematizacii radnih mjesta u SO, javnim preduzećima i ustanovama? Da li na sajtu SO postoji pravilnik o menadzmentu sistema kvalitetom i mjerljivim ciljevima? Da li se svuda radi o udvostručavanju (100%) uposlenih kao što je u Agenciji za Orjen? Da li će veći dio budžeta ići na bruto plate zaposlenih ili na “kapitalne” projekte u opštini? Pustite se gospodo stare vlasti. Vi ste sada vlast. Pokažite se. Do sada ništa nijeste uradili. Zapamtite : mi smo vas birali. Ali, još značajnije : mi vas plaćamo!

  55
  16
  • Za tvoju informaciju , Simonida dolazi na posao uredno , i to zahvaljujuci Milosu Konjevicu ! Mnoge su pocele da dolaze i rade od kada je Konjevic uzeo da zevede red povodom tog pitanja !

   18
   64
   • Simonida je jedna izuzetno pametna i vrijedna gospodja! Ko je i povrsno poznaje zna da je to tako! Zato nemojte ovdje da pišete kojekakve neistine ! Ne moze jedan polupismeni decko sa osnovnom školom ni da se obrati gospodji Simonidi ,a kamoli da joj naredjuje !

    7
    13

Ostavite komentar

*

code