Početna Politika Nova zaduženja Opštine od 2,5 miliona eura

Nova zaduženja Opštine od 2,5 miliona eura

3

so hn 260416 2Novska Skupština usvojila je Predlog Odluke o zaduženju Opštine Herceg Novi na 1 milion eura kod CKB-a zbog reprograma duga, sudskih troškova i otpremina za višak radne snage. Prethodno je prošao kritike opozicije.

Obrad Gojković (nezavisni odbornik) optužio je vladajuću koaliciju da troši budžetska sredsva na netransparentne projekte (Fri kik master, Evropske prijestonica kulture i LED rasvjeta).

Prema tumačenju Danijele Đurović (SNP) ovo zaduženje upućuje na zaključak da je riječ o novcu koji će biti opredijeljen na održavanje tekuće likvidnosti vlasti, dok Milovan Baždar (PZP) prigovara da zaduženja Opštine premašuju kapitalni budžet, te da će se vrlo brzo javiti problem vraćanja duga. Predsjednik Skupštine Andrija Radman je sve odlučno negirao.

Predlog odluke o opterećenju imovine u Radovanićima od 1,5 miliona eura hipotekom kod NLB banke opravdano je potrebom učešća Opštine u projektu izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture sa kolektorima, na šta je ugovor obavezuje.

Diskutujući o izmjenama i dopunama DUP-a Stara banja, iz opozcije su iskazali sumnju da se na ovakav način legalizuju objekti koji su izgrađeni mimo plana. Milovan Baždar je dao podršku Sekrtarijatu za urbanizam u izradi PUP-a, smatrajući da to treba svi da učine.

Premda se očekivalo da će konačno proći Predlog odluke o podizanju spomen ploče Sv Leopoldu Mandiću, on je skinut sa dnevnog reda na zahtjev katoličke crkve zbog dodatnih konsultacija.

Odbornici su potom, brzo usvajali preostale tačke dnevnog reda, bez velikih priča, ne ostavljajući ništa za poslije praznika.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code