Početna Društvo Nova zaštitna ograda na mostu Milašinovića

Nova zaštitna ograda na mostu Milašinovića

40

Na potezu od Vile Kukoljac do raskrsnice kod zgrade Novljanke, uz trotoar iznad teniskih terena na Toploj, počeli su pripremni radovi za postavljanje prve zaštitne ograde, čime će ovaj veoma frekvetan pješački prolaz konačno biti bezbjedan za pješake.

Biće postavljena ograda slična onoj preko puta OŠ Dašo Pavičić na Toploj, u dužini od oko 120 m, visine 1,10 m. Vrijednost ove investicije je 10 hiljada eura, a novac je obezbijedila lokalna uprava.

Postavljanjem ograde, potez preko mosta Milašinovića biće skoro potpuno uređen. Podsjetićemo da je krajem prošle godine dio ulice preko mosta asfaltiran u sklopu asfaltiranja dijela Njegoševe ulice, ponovo iscrtana parking mjesta i postavljena nova javna rasvjeta, sa jačim snopom osvjetljenja.

Preostalo je još uređenje trotoara koji je na nekoliko mjesta ulegao i ispucao.

40 Komentari

 1. Kada stignu novci iz Vlade Crne Gore od privatizacije firmi iz Hercegnovske opštine, tada će biti urađene ograde i zelenilo kao iz bajke. Od ovako siromašnog budžeta iz Opštine Herceg-Novi, za pohvalu je svaka lopata materijala koja se uloži u grad. Inače imaju u našem gradu i neke tajkunske firme u vlasništvu DPS-a, koje bi mogle djelima pokazati da su za ovaj grad, a ne samo bla-bla komentarima.

  10
  13
 2. Ma jesu li oni ovaj već uski trotoar suzili sad za još 15cm da bi ušteđeli za temeljčić ograde koji je morao biti van trotoara? 🤣🤣🤣

  Vi slijepi, što odlučujete, mogli ste produžit ogradu kakva je na mostu, onakva je baš skladna i lijepa! Čitav taj dio bi onda ličio na skladnu cjelinu. Nego, opet neka improvizacija,bačena investicija..o..o….o

  15
  4
 3. Treba i sa druge strane trotoara da se stavi ograda neka.
  Zbog glupog parkinga je uzan trotoar,a djeca idu jedno pored drugog,gurkaju se,uvjek je makar jedno na kolovozu.Bolje da se parking na mostu ukine a trotoar prosiri

  17
  3
 4. Imam neprijatno sjećanje na most Milašinovića i događaj od prije valjda 5-6 godina.
  Bio je 12. juli, vraćao sam se sa kupanja iza podna strmom ulicom koja vodi do raskrsnice kod mosta i “Novljanke”. Zabezeknuo sam se vidjevši da je na trotoaru mosta Milašinovića (strana prema moru) bio otvoren šaht. Metalni poklopac je bio puknuo u paramparčad kao da je od stakla i ležao je sasvim neupotrebljiv na dnu šahta. Nevjerovatno da je tako tanak poklopac bio na tom mjestu…
  Postojala je velika opasnost da neko tu nastrada, pogotovo noću. U sezoni je tu naveče uvijek gužva, a osvijetljenje nikakvo! Sijalicu gradskog osvjetljenja je gušila krošnja bujne pinije, trotoar je bio mračan. Majka koja bi ispred sebe gurala kolica sa djetetom nije ni mogla da vidi rupu šahta… Starije osobe koje loše vide su takođe bile u opasnosti, grupe ljudi nisu ni mogle da vide u šta srljaju.
  Šta sada? Ugledao sam policajca koji je preko raskrsnice išao valjda u MUP. Zazvao sam ga preko ulice i priupitao može li da javi kakva je opasnost na trotoaru mosta. On je na mene dreknuo:”Treba li možda Policija da to popravlja?” Bio sam neprijatno iznenađen takvim odgovorom. Ne znam kakve sve dužnosti ima Policija izuzev da nosi uniformu. Ako je to za ovog policajca bilo glavno mjerilo – uniforma mu stvarno odlično pristaje!
  Palo mi je na pamet da provizorno ubacim u šaht grane i šušanj koji je bio po strani trotoara. Računao sam da će time ljudima biti skrenuta pažnja: grane i šušanj bi trebali biti signal da nema poklopca.
  Poslije je bilo i drugih mišljenja….
  Krenuo sam brzim korakom prema gradu i mnogim poznatim usput rekao šta sam vidio. Svi sreda su mi rekli da to niko neće popraviti dok ne prođe praznik Dan ustanka. To su mi rekli i poznanici koji su upravo izlazili iz Opštine i radovali se slobodnim danima. Nazvao sam Redakciju Radio Herceg Novog. Ni oni nisu mogli ništa da pokrenu…
  Popodne sam krenuo na kupanje i pogledao šaht… Jedan sjedokosi čiča je vadio granje i šušanj iz šahta i glasno psovao: “KOJA BUDALA JE STAVILA OVO U ŠAHT? MOŽE SE NEKO OGREBATI!” Mislio sam da je bolje i ogebati se nego slomiti nogu ili glavu, ali ima i drugih mišljenja. Kapitulirao sam pred balkanskom logikom!
  U Minhenu sam više puta pozivao policiju kada sam vidio nešto što ugrožava javnu bezbijednost. Za fotoreportažu neobezbijeđenog prelaza u centru Minhena sam od novina dobio honorar kojim sam platio povratni avionski let Minhen-Dubrovnik. Gradske službe su tada hitno reagovale!
  Jednom sam stopirao policijski automobil i pokazao im šaht na trotoaru čija je rešetka bila propala i postojala je ogromna opasnost da tu neko strada. Odmah su voki-tokijem zvali centralu. Dok sam se vratio nazad bila je provizorno postavljena daska.
  Jedne nedelje rano ujutro sam išao na posao. Na pješačkom nadvožnjaku je bila izbijena plexiglas ploča ograde. Postojala je ogromne opasnost da neko dijete od 3-4 godine propadne i padne sa pet-šest metara visine na ulicu. Sa posla sam nazvao Vatrogasce i objasnio im opasnost. Kada sam se u rano popodne vratio sa posla, izbijeni plexiglas je bio provizorno zatvoren drvenim daskama!
  Prije dvije godine sam doživio prijatno iznenađenje i u Herceg Novom! Išao sam 20. 08. 2018. na groblje kraj crkve Svetog Save (iznad manastira Savina). Tu sam primjetio da je ispred samog ulaza na groblje pukla cijev… Slikao sam tu scenu i poslao meilove Vodovodu i Oliveri. Olivera mi je narednog dana odgovorila:
  “Hvala Đorđe, tek sad ti čitam mejl. Javljam i biće popravljeno.
  Pozdrav,
  Olivera”
  Moguće da je ovdje Crkva pitanje ažurnosti… Pa mi pade na pamet da sam možda u vezi šahta na mostu Milašinovića trebao telefonski nazvati recimo Vatrogasce i reći im da je propao šaht, a da sam čuo da je jedan SVEŠTENIK tu upao, dobro se nagrdio i da su ga odvezli u Risan… Vjerujem da bi tu brže reagovali i da im ne bi smetalo što su neradni dani…

  24
  9
  • Olivera Doklestic je jedna od rijetkih odgovornih direktora firme i malo je maliciozno reci da je brzo reagovala jer je crkva u pitanju. Mozda ne znate ali je isto odreagovala na molbu grupe gradjana u vezi plaze Bijela vila. Tamo crkve nema.

   7
   9
   • I Olivera i ja se kupamo na plaži Bijela vila. Oboje smo Novljani i oboje znamo za škerce. A koliko se to odnosi na Vas – to mogu samo da nagađam. Dubiozno mi je i jedno i drugo.
    Žalosno je da zadužene službe u Herceg Novom vrlo sporo i traljavo reaguju na realne opasnosti za stanovništvo.
    Zato smatram da bi u takvim situacijama bilo uvijek bolje prijaviti da postoji velika opasnost da sveštenik upadne u šaht, padne niz trulu ogradu, otruje se zagađenom morskom vodom, itd…
    Usput, je li zamijenjena istrunula ograda uz more? I to sam prije dvije godina fotoreportažom dokazano ja prvi prijavio javnosti Novog! To se može naći na sajtu Radio Jadrana!
    U Đenovi se prije dvije godine srušio kilometar dug most, poginule su 43 osobe. Prije koji dan su u Đenovi pustili u promet novosagrađeni kilometar dug most…
    Da se u Novom prije dvije godine srušio sveštenik niz ogradu kod Vojničkih banja i samo malo ogrebao – nova ograda bi bila odavno postavljena!!!

    6
    4
    • Jeste Djordje, ali kada si ti permanentno zivio u HN, tada su bila preduzeca koja su koliko/toliko izmirivale svoje obaveze prema Opstini Herceg Novi ili su sponzorisali nove projekte. Poslije “okupacije”, pocevsi od sredine 2006 godine, tvoj i moj Novi se zatire i ovi iz Vlasti su sve unistili, tako da je lijepo cudo da Opstina Herceg Novi ima para i ovo da napravi. Pluvaju po Opstinskoj Vlasti, a da dovedes Novljanina koji je ludacki zaljubljen u Novi, taj bi jedino mogao da izvrsi samoubistvo, jer kada bi se i sam uvjerio sta su uradili ovi iz DPS-a sa Herceg Novim i sta i dalje rade njihovi Tajkuni, nista mu drugo ne preostaje vec da se ubije, jer je nesposoban pomoci.

     7
     2
   • Tačno je da je Olivera odobrila vodu za plažu Bijela vila. Malo sam promozgao pa sam se sjetio da mi je to 2019. par puta lično naglasila. Voda je bila uključena bez da je naplaćivana jer zakupca nije bilo. Nadam se da to Oliveri niko nije uzeo za zlo, tek to bi bila malicioznost!

 5. Mića, najavljuješ ovu ogradu godinama, što bi narod rekao “tresla se gora, rodio se miš”. Žičana ograda na baklavu, bojena u zelenu? Centar grada ko zadnje selo Sutirine? Ma bravo vam ga!

  22
  7
 6. Evo ja pamtim 50 god ograde nije bilo tu osim pitaspora.
  Napravite je vi i postavite, a ovim sto ne odgovara kad pripreme drugu i bolju za postavljanje niko im neće smetat da je zamjene !!!
  A zamjenit će je nikad !!!

  20
  7
 7. Bitno je da ste iscrtali parking a što zelenu ogradu ,koja se već godinama suši i nestaje, niko ne obnavlja, kao ni borove, to nije vaša obaveza.Da nije zelenila koje je sadjeno prije 50 i više godina na što bi ličio ovaj prostor?

  48
  1
 8. Ogtada kod Daša Pavičić škole ima finkciju ali je ružna. Tako nešto ne može stajat iznad teniskih terena. Ne može! Ko će bacat pare da poslije vas to neko popravlja? Ružno će bit, uozbiljite se! Bolje ostavit kakvo je sad nego praviti onu grdnu ogradu. Zar ne može ljepše?

  34
  7
 9. E sramote gradske, ona ograda kod škole Daša Pavičića je toliko bijedna, jadna, i sad tako nešto treba sići u Njegoševu? U glavnu gradsku ulicu vi stavljate takvu ogradu? Ima li normalnih ođe? Želite li vi gradu išta lijepo ili sve improvizovano uniptavate? Ako para nemate ko Boga vas molimo mi građani, ne radite ništa, evo glasaćemo opet za vas ali ništa ne “sređujte”. Ukus vam je jedna velika debela NULA.

  41
  7
 10. 😄😄😄 a sto Katic radi pred izbore 😄😄😄… radi se po sistemu – uradi pa ti dodjemo poslije izbora. Nemojte zaboravit da uzemljite ogradu i posao dati tvom savjetniku za struju, kao sto i kioske radi. E jada ovog.

  30
  15
 11. Kakvo rugo, kakav nedostatak ukusa i smisla, Konjeviću, treba ti savjetnik za estetiku, projekti su ti svi mnogo ruzni, a steta za grad neizmjerna, a inspekcija ovo treba porušiti!

  33
  5
 12. Eto skoro 4 godine vlasti i ulozise 10 k bravo im ga. Ono sto su ulagali oko skole je sa namjerom cim pocne skolska godina da se parkinzi naplacuju, jer kakva bi mi to bili zemlja kad se sve osim vazduha nebi naplacivalo. Tako da od besplatnog osnovnog skolovanja imamo cak i placanje parkinga ako se ode na roditeljski, ili nekim drugim povodom u skolu.

  26
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code