Novac “pod slamaricu” ili u banku?

Novac “pod slamaricu” ili u banku?

5
Podijeli

Mnogi koji su ostvarili neke prihode i imaju ušteđevinu i dalje dugo razmišljaju gdje s njom. U zavisnosti od iznosa, ali i kamata na štednju u bankama, sve je više onih kojima je, umjesto “pod slamaricu” kao nekada, sigurnije i unosnije da novac pohrane u banci.

U Herceg Novom je aktivno dosta poslovnih banaka, ali u mnogima su bili danas “zauzeti” i izbjegli novinarske odgovore o visini kamata na štednju i depozitima građana.

Picerija i restoran

Direktor ekspoziture Addiko banke u Herceg Novom, Petar Mihailović kazao nam je da je odziv Novljana pozitivan, odnosno, sve više građana se odlučuje za štednju.

– Filijala Addiko banke u Herceg Novom ima značajnije depozite, a Novljani su ljudi koji vole da štede i koji imaju povjerenje u  našu banku – kazao je on.

U Addiko banci ne samo ova sedmica, već čitav novembar će biti u znaku štednje, a obilježiće ga kampanja sa podsticajnom kamatnom stopom za sve štediše.

– Građanima nudimo da oroče svoje depozite na period od 12 mjeseci po atraktivnoj kamatnoj stopi od 2,70 na godišnjem nivou. Redovna kamata je 2,10, ali povodom Nedjelje štednje, mi smo to produžili na čitav novembar i dajemo  i dodatnu stimulaciju od 0,60 posto – kazao je on.

Mihailović je informisao da se i Addiko banka pridružila tradicionalnoj kampanji Centralne banke Crne Gore najmenjenoj novirođenim bebaba “Prvi korak u sigurnu budućnost”.

Nezvanišno saznajemo da su kamate na štednju i oročavanje slične i u drugim bankama, međutim, za građane koji imaju male iznlose one su potpuno nestimulativne.

Po 200 eura bebama rođenim u Nedjelji štednje

Bebe koje se budu rodile u našoj zemlji u toku Nedjelje štednje, koja se obilježava od 31. oktobra do 6. novembra, a čiji roditelji otvore štednju knjižicu u ovom periodu, Centralna banka Crne Gore pokloniće 200 eura, a poslovna banka za koju se roditelji odluče, uz štednu knjižicu poklanja još 200 eura. To je odlučeno sporazumom koji su  potpisali guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić i glavni izvršni direktori svih poslovnih banaka.

Na taj način, sva djeca rođena u toku Nedjelje štednje dobijaju na poklon svoju prvu štednju, u ukupnom iznosu od 400 eura. Kampanja se odvija pod sloganom “Prvi korak u sigurnu budućnost”.

U Crnoj Gori Nedjelja štednje obilježava se već 14 godina, koliko i Centralna banka organizuje akciju “Prvi korak u sigurnu budućnost”.

U okviru obilježavanja “Nedjelje štednje” vaspitna jedinica JPU “Nađa radost” iz Igala posjetiće Crnogorski komercijalnu banku.

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code