Početna Društvo NOVE INFORMACIJE O TRAGEDIJI NA DOBREČU – OČEVIDAC PRIČA

NOVE INFORMACIJE O TRAGEDIJI NA DOBREČU – OČEVIDAC PRIČA

0

dobrec_nesrecaRonilac  MIRKO SPREMO  bio je očevidac pada helikoptera „Gazela“ 125 707 Vojske Crne Gore. On je na Dobreču bio sa porodicom. U trenutku pada helikoptera njegov sin je ronio, a on je sa suprugom bio u čamcu.

Vidno potrešen, u plaču, priča za Radio Jadran:

– Nije se čula eksplozija. Vidio sam da je jedan od dva helikoptera koji su nas nadlijetali udario u seke, desetak metara od površine mora. Primjetio sam čovjeka koji je tražio pomoć. Dok smo mu se približavali on se obrušio niz stijene i teško povrijedio u glavu. Kada smo se popeli do njega bio je svjestan, obliven krvlju. Pokušali smo da ga zaštitimo od sunca, da dozovemo pomoć. Nekoliko čamaca je prošlo, sa jednog mi je čovjek rekao da je pozvao policiju…. Na žalost, za oko pola sata umro mi je na rukama. To će me proganjati čitavog života – kaže kroz suze, Mirko Spremo.

Inače, Radio Jadran saznaje da su posade dva helikoptera trenirali nisko letjenje. Jedan od dva pilota je bio i instruktor. U ovom momentu se još čeka istražni sudija iz Podgorice, a tri tijela  posade su prekrivena na stijenama. Sa Dobreča su se vratili i novinari, a ostali vastrogasci, ronioci, kriminalistička policija Herceg Novog i Plovna jedinica MUP-a i služba spašavanja Aerodroma Tivat.

Nešto prije 15 časova na mjesto nesreće stigli su ministri policije i odbrane, Ivan Brajović i Boro Vučinić, kao i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić

dobrec_nesreca

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code