NOVE LINIJE U GRADSKOM SAOBRAĆAJU

NOVE LINIJE U GRADSKOM SAOBRAĆAJU

165
0
Podijeli

Gradski autobuski saobraćaj već nedjelju ponovo funkcioniše po ustaljenjenom redu kroz centar Herceg Novog, jer je završena rekonstrukcija dijela Njegoševe ulice.

Stari novi prevoznik Blue line vozi na redovnim, ali i nekim novim linijama. To su: Igalo – Kamenari, Sutorina – Kamenari, Igalo – Meljine (kružna preko Orjenskog bataljona), zatim od Herceg Novog do Kruševica, Sitnice, Vrbanja, Prijevora, Mojdeža, Njivica, Bajkovine, Ubala, kao i kružna linija Sutorina – Podi – Sutorina i Mardari – Rose – Zabrđe.
Ipak na posljednjem zasjedanju lokalnog parlamenta moglo se čuti od odbonika Boža Ukropine i Uroša Filipovića, da nisu zadovoljni funkcionisanjem saobraćaja u Herceg Novom. Diskutabilna je cijenovna politika prevoznika, ali i nepoštovanje saobraćanih propisa koje krše taksisti, te previsoke cijene trajektnog prevoza.
Oni su istakli da je svakako saobraćaj bolje regulisan, ali su negodovali zbog ponašanja pojedinih taksista zbog parkiranje u ulici Orjenskog bataljona, kao i kod Doma zdravlja, što po nekada dovodi do zakrčenja.
Mišljenja su da gradski autoprevoznik u ovom slučaju Blue Line mora preuzeti brigu oko uređenja autobuskih stajališta. Najvažnije je ipak revidiranje cijena autobuskih karata, pogotovo kada je riječ o đacima, penzionerima i građanima u stanju socijalne pomoći. Odbornici hvale trajektni prevoz, redovnost i broj plovila, ali ne i cijenu karata, koja treba da se nakon sezone snizi, jer to ugrožava standard građana Herceg Novog, kazao je Filipović.
Pohvaljen je i brodski saobraćaj na liniji od novskog Škvera do Rosa i to u dva termina od 13.30 i 15.30.
Sekretar sekretarijata za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Marko Mirjanić je rastumačio da odbornici mogu uticati na cijenovu politiku prevoznika. Jer, od prošle sezone ostala je cijena putničkih vozila trajektom 4.50 eura, za bicikl 1 euro i za motocikl 2 eura, iako je trebalo da se smanji.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code