Početna Društvo Nove mjere za rad i ulazak na pijace u Herceg Novom i...

Nove mjere za rad i ulazak na pijace u Herceg Novom i Igalu

8

Na gradskim pijacama u Igalu i Herceg Novom od danas je na snazi nova Odluka o privremenim postupcima i mjerama koje se sprovode radi sprječavanja širenja virusa COVID19. Odluka će, kako saopštavaju iz Komunalno stambenog preduzeća, biti na snazi do donošenja nove.

Na pijaci u Herceg Novom zatvara se ulaz iz ulice X Hercegovačke brigade, za kupce, zakupce pijačnih tezgi, zakupce i vlasnike poslovnih prostora. Na pijaci u Igalu zatvara se bočni ulaz prema Skojevskoj ulici za kupce i zakupce pijačnih tezgi. Obaveza svih zakupaca je da do navedenog vremena za kraj rada pijaca oslobode sve prodajne površine na tezgama i sve zone oko tezgi od robe i ambalaže kako bi moglo da se pristupi njihovom čišćenju nakon zatvaranja pijace.

Upotreba toaleta na pijacama dozvoljena je isključivo zakupcima tezgi, zakupcima poslovnih prostora i pijačnim radnicima.

Broj kupaca koji istovremeno mogu da budu na prostoru pijace je ograničen:

– zelena pijaca u Herceg Novom – maksimum 60 potrošača
– zelena pijaca u Igalu – maksimum 40 potrošača
– mješovita pijaca Igalo – maksimum 20 potrošača

Ograničen je i broj kupaca u odnosu na površinu prodajnog objekta u sklopu pijace tako što na deset kvadratnih metara površine prodajnog objekta može da se nalazi samo jedan potrošač.

Obavezno je rastojanje od najmanje 2m između lica koja se nalaze u otvorenoj ili zatvorenoj zoni pijace, računajući i zakupce i prodavače. Obavezna je upotreba zaštitnih maski svih posjetilaca (kupaca) na pijacama i svih zaposlenih pijačnih službenika, kao i zakupaca.

U zoni svake pijace, kao u svim prodajnim objektima, neophodno je mjesto za dezinfekciju ruku – pumpe sa dezinfekcionim rastvorom na bazi alkohola koncentracije od 60-90% i da se o tome istakne jasno upozorenje.

„Zakupci i potrošači kao i pijačni službenici ne smiju pristupiti zoni pijace ako imaju simptome. Svi zakupci i pijačni službenici, posebno oni koji dolaze u kontakt sa novcem, treba da pooštre higijenu ruku, te da se strogo pridržavaju mjera Instituta za javno zdravlje. Svi pijačni službenici dužni su da budu u propisanoj uniformi i na jasno označenim lokacijama. Obavezno je svakodnevno pranje i dezinfekcija kompletne zone pijace“, saopšteno je iz Komunalno stambenog preduzeća.

8 Komentari

 1. Upotreba toaleta na pijacama dozvoljena je isključivo zakupcima tezgi,zakupcima poslovnih prostora i pijačnim radnicima, glasi jedna odluka .Želim, da upozorim sve građane a naročito one sa bržom probavom, da obavezno navuku ,,pelene” kako bi izbjegli eventualne neprijatnosti!!!!!

  3
  2
 2. Sve ove mjere je neophodno zadržatii i poslije ovoga virusa.Čuvajući se od korone sačuvani smo od svih virusa, evo po godine niko nije bolestan od onih bolesti koje su nas mučile svako malo ,đeca su zdrava, niko ne kašlje i ne slini, svako zlo nije za zlo.Nijesmo vjerovali da nije upitanju prehlada, promaja, zima….A ovo na pjace,autobuse, gužve svake vrste je veliki doprinos kvalitetu i dužini života, ako se ukine ponoviće se svi jadi

  6
  8
 3. Ovdje i nemoze opet krenut normalni zivot, ni priblizno. Ljudi se inace boje promaje, a ne ovog virusa. I opet se niko niceg ne pridrzava, jer su masovno ograniceni. U ostalom i kako zive i hrane se, vise naginju bolestima kao visokog krvnog peitiska, debljine, alkoholizma, puse i vuku se kao neke mrcine kroz grad. Tako da bi ja na njihovom mjestu i te kako se pridrzavo svemu, da se ukoloni korona. Ostatak evrope ima medicinsku opremu, a ovdje nedaj ti ga se Boze zavrsit u neku bolnicu. Tako cuvajte se.

  34
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code