Početna Društvo Nove nagrade na literarnom konkursu za učenike OŠ Ilija Kišić

Nove nagrade na literarnom konkursu za učenike OŠ Ilija Kišić

5

Na VI literarnom konkursu Dečjeg kulturnog centra Beograd koji je organizovala Vesna Кrnjaić Mitrović, posvećenom pjesnikinji Desanki Maksimović, članovi Literarne grupe „Početak“ iz OŠ Ilija Кišić čija je mentorka Tamara Кomar, ostvarili su zapažen uspjeh. Stihovima na temu „Priroda je moj svet“, Jovana Potkonjak iz 9.a i Luka Кrgović iz 7.b, istakli su se među mladim pjesnicima. Žiri na čijem je čelu bio poznati dječiji pjesnik Slobodan Stanišić, nagradama je obradovao djecu iz Finske, Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Foto: OŠ Ilija Kišić

Jovana Potkonjak dobitnica je druge nagrade žirija DКC Beograd. Slika Jovaninog čarobnog svijeta prirode počinje od pogleda u more dok čeka izlazak Sunca iza Lovćena… Jovana upija ljepotu Boke, osluškuje zvukove, udiše mirise ruzmarina, lovora, lavande, ruže…

Svijet prirode Luke Кrgovića, koji je dobitnik treće nagrade, satkan je od ljubavi. Priroda je za Luku sva ranjiva i tanana, ali istovremeno i silovita i glasna. On nam skreće pažnju da priroda može bez čovjeka, a čovjek bez nje ne može. Zato bi Luka uveo strože kazne za one koji je ne čuvaju.

„Čestitamo Jovani i Luki na postignutom uspjehu, sa željom da sebe, svoju školu i naš zavičaj i dalje predstavljaju stihovima“, poručila je njihova mentorka, Tamara Komar.

5 Komentari

  1. Nakon dvije nastavnice koje ste vi naveli, a koje su mi takođe predavale srpskohrvatski jezik, u osnovnoj školi Ilija Kišić radni staž je započela Tamara Komar.Napisao sam skoro trideset godina, a ako hoćete tačno 27.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code