Nove obaveze i novi sponzor Milivoja Dukića

Nove obaveze i novi sponzor Milivoja Dukića

3
Podijeli

Crnogorski jedriličar, Milivoj Dukić nakon solidnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Splitu za klasu laser, učestvovaće na Evropskom prvenstvu, u Barseloni od 1. do 8. oktobra. Za Španiju putuje u subotu, 30. septembra.

Kako je kazao za Radio Jadran, nakon Splita uspio je da odmori nekoliko dana, ali već je počeo sa laganim trenizima kako bi ostao u formi.

Picerija i restoran

– Pripreme sam  obavio ovog ljeta, sve što se moglo odraditi. Bilo je jedno zaista naporno takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Splitu. Ovo vrijeme kući iskoristio sam za blagi odmor i lagane treninge, a u subotu putujem u Barselonu. Već 3. oktobra počinje prvi takmičarski dan Evropskog prvenstva – navodi Dukić.

U Španiju putuje spreman i sa ambicijom da se vrati sa medaljom, jer konkurencija će biti slabija nego u Splitu, pošto neće biti jedriličara iz Australije, Novog Zelanda, Sjedinjenih Država.

– Moj zadatak je da budem fokusiran maksimalno. Spremio sam se stvarno dobro. Kao što sam rekao, jedrio sam odlično u Splitu, međutim, tih par pehova dosta su uticali na rezultat, ali tim jedrenjima sam izuzetno zadovoljan – kazao je on.

Naš olimpijac vjeruje da je u rangu sa najboljima u svijetu i Evropi, te da će u Barseloni pobjednike odlučivati detalji. Svi koji će se takmišiti su u vrhu svjetskog jedrenja.

Dukić je upoznao akvatorujum u Palma de Majorci, koji je dosta sličan ovom na kojem će se jedriti Evropsko prvenstvo.

Novi sponzor Molivoju Dukiću  je Turistička organizacija Herceg Novog, sa kojom je potpisao ugovor na 4 mjeseca. Njegova obaveza je, kako je kazao, da kroz komunikaciju sa medijima promoviše grad kao turističku i nautičku destinaciju, ali i da reklamira lokalnu TO na jedrima i plovilu.

– Prije svega ponosan sam što me drugu godinu TO prepoznala kao nekoga ko dosta putuje po inostranstvu i takmiči se među najboljim svjetskim jedriličarima, ali i što mogu da promovišem moj grad kao turističku destinaciju. To mi znači jako puno i izuzetno sam ponosan na činjenicu da me rodni grad podržava. To je nešto čemu svaki građanin ovog grada teži – kazao je Dukić.

Pored lokalne TO, Dukićev sponzor ostaje i kompanija Lazure Marina & Hotel, sa kojom su Dukić i JK “Jugole Grakalić” u maju potpisali ugovor o saradnji. Tada je kompanija postala dio olimpijskog tima Milivoja Dukića na putu ka Olimpijskim igrama, u Tokiju 2020. godine.

3 Komentari

  1. Da li će nam Tokio 2020 opet biti srećne ruke i donijeti titulu “Najboljeg Sportiste Svijeta” kao što je to bio slučaj sa već sada pokojnim Božidarom Stanišićem – Cikotom, koji se u tom istom Tokiju okitio lovorovim vjencem i koji je te daleke 1964 bio proglašen za najboljeg vaterpolistu svijeta. Od srca želim planetarni uspjeh Milivoju.

Ostavite komentar

*

code