NOVE PARTIJE SPREMAJU SE ZA IZBORE – DR KOMAR OSNIVA „HERCEG NOVI...

NOVE PARTIJE SPREMAJU SE ZA IZBORE – DR KOMAR OSNIVA „HERCEG NOVI 1718“

192
0
Podijeli

Foto:pecat.co.rsDa se u Novom očekuju jesenji prijevremeni izbori potvrđuje i najava osnivanja novih partija. Tako je ljekar i publicista dr Goran Komar pokrenuo inicijativu za osnivanje političke partije „HERCEG NOVI 1718″.

On traži podršku za njeno osnivanje, jer će, kako saopštava, ona biti imenovana i označena imenom grada koji je u svim vremenima nalazio svoj put a koji je, kao moderna komuna, zasnovan odlukom mletačkog dužda Jovana Kornera 14. jula 1718. godine.
– Tražimo podršku za političko djelovanje u okvirima grada Novog – njegove visoke Skupštine u cilju evociranja stare slave grada i traženja položaja našeg grada među gradovima Sredozemlja sa kojima se vjekovima sastavljao i nadmetao. Tražimo podršku za političko djelovanje u Herceg Novom koje će biti osnovano na načelima dobrosusjedstva. Tražimo podršku za političko djelovanje uz zabranu izgovaranja ružne riječi i koje će uvijek, po svome unutrašnjem zakonu, pružiti razumijevanje za svakog politički suprotstavljenog, a uporno tražiti puta svome cilju obnove kulturnog identiteta Herceg Novog. Tražimo podršku za političko djelovanje koje će Herceg Novi predstaviti u starome svijetlu turistički privlačnog grada: da stvorimo nove gradske parkove i obnovimo stare. Da izgradimo nove i stare gradske hotele. Tražimo podršku za političko djelovanje u cilju svenarodnog pomirenja. Tražimo podršku za političko djelovanje da Herceg Novi učinimo postojbinom svih njegovih žitelja. Da se ne djelimo na stare i nove. Da ojačamo Novi. Da se sjetimo grada dobrih komšija, grada turizma, grada sporta, grada muzike, grada književnika. Da ga ponovimo u najvećoj mogućoj mjeri. Tražimo podršku za političko djelovanje da proglasimo Regionalni park prirode Orjen i osnujemo preduzeće za gazdovanje Parkom. Da opštini vratimo njene planinske domove. Da naša djeca zimuju na Orjenu. Dajte nam podršku. Ništa nije izgubljeno! – navodi se u saopštenju dr Gorana Komara.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code