Početna Društvo Novembarskim svečanostima obilježavanje 75 godina od pobjede nad fašizmom

Novembarskim svečanostima obilježavanje 75 godina od pobjede nad fašizmom

1

U Tivtu je zasijedao organizacipni Odbora za obilježavanje 75 godina od  pobjede nad fašizmom Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve.

Kako je saopšteno, na njegovom čelu je prepredsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac, a članovi:predsjednik Opštine Kotor, Željkoko Aprcović, predstavnik Herceg Novog, Slobodan – Krušo Radović, komandant mornarice Crne Gore, Vesko Tomanović, generalni sekretar SUBNORA i antifašista Crne Gore, Dragan Mitov Đurović, iz Sekretarijata Opštine Tivat, Ana Ivanović, predsjednici UBNORA Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve, Dragiša Ćosović, Jovo Bećir, Branislav Božović i Vido Gluščević.

Kordinator Odbora je predsjednik UBNORA Tivat, Dragiša Ćosović.

Odlučeno je da se novembar proglasi mjesecom antifašizma i da se 27.oktobra izvede marš, zajedno sa Mornaricom Crne Gore, putevima Prve bokeljske udarne brigade. Učestvovaće i antifašisti Podgorice i Danilovgrada, gradova u čijem je oslobađanju djelovala brigada 1944.godine.

Takođe, u ovim gradovima će biti raspisan literarni konkus pod nazivom “VJEČNA LUČA  SLOBODE“ za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

UBNORI Opština će odrediti žiri koji će odabrati najbolja tri rada koji će ući u konkurenciju za jednu od tri nagrade svojih Opština.

Svi učesnici Konkursa dužni su radove poslati UBNOR-ima, a oni, nakon završetka konkursa, Odboru.

Na narednom sastanku, u ponedjeljak, biće kompletiran i usvojen konačan Plan svih aktivnosti u Opštinama.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code