Početna Društvo NOVI ČASOPIS „SUNČEV ZRAK – SVIJET U NAŠIM OČIMA“

NOVI ČASOPIS „SUNČEV ZRAK – SVIJET U NAŠIM OČIMA“

0

suncev zrak plakatČlanovi Udruženja roditelja za podršku i pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama – NVO „Sunčev zrak”, predstaviće sjutra u prostorijama Udruženja svoj prvi on line časopis „Sunčev zrak – svijet u našim očima”. Pored toga članovi Udruženja pripremili su i izložbu fotografija.
Riječ je o časopisu koji uređuju članovi Udruženja zajedno sa vršnjacima iz Herceg Novog, Nikšića, Podgorice i Beograda koji nemaju smetnje u razvoju. Inicijator i glavni i odgovorni urednik časopisa je Vidak Grubač, koji je, gostujući danas u našem studiju, kazao da će časopis obuhvatati sve teme osim politike, tj. sve ono što interesuje njegove vršnjake, a to su muzika, film, tehnologija, medicina.

vidak grubac„Za sada nam je plan da časopis „obnavljamo” jednom sedmično, jer nam je redakcija još uvijek mala. Naravno, kad to sve zaživi, učestaćemo dok se ne bude ažuriralo jednom dnevno”.
Redakciju čini 12 članova, uključujući i dopisnice iz Podgorice i Nikšića.
„Teško je, ali uspijevamo da se snađemo”, kaže Grubač. On je dodao da je ideju za pokretanje časopisa dobio želeći da svoj blog „Svijet u mojim očima” unaprijedi i da mu da neki „novi život”.
“Mi ovim časopisom želimo da pokažemo građanima, da iako svako od nas ima određene probleme – imamo ista interesovanja kao naši vršnjaci, i zašto to ne bismo i pokazali”?
S obzirom da još uvijek nemaju dovoljno finansijskih sredstava da ga štampaju, odlučili su se za on line izdanje, a zainteresovani će prezentaciju časopisa moći da vide na www.szpress.me. Uz promociju časopisa, članovi Udruženja pripremili su i izložbu, a postavku čini 27 slika. Prezentacija će početi sjutra u 17 h u prostorijama Udruženja, u ulici Janka Beka 1, u Igalu.

 

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code