Početna Kultura Novi broj zbornika Boka

Novi broj zbornika Boka

0

Promocija 68. broja naučnog časopisa Boka: zbornik radova iz nauke, kulture i umjetnosti biće upriličena sjutra, 18. aprila, u čitaonici Gradske biblioteke Herceg Novi, u 19 časova.

Govoriće prof. dr Ilija Lalošević, mr Zorica Čubrović i mr Đorđe Malavrazić.

Zbornik koji izdaje JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi zauzima značajno mjesto u bokeljskoj periodici, koju čini više od 150 naslova: časopisa, listova, novina, almanaha, kalendara, zabavnika, šematizama…

Prvi broj objavljen je 1969. godine i u njemu je redakcioni odbor izložio koncept Zbornika.

Koncepcija časopisa, multidisciplinarno istraživanje i proučavanje bokeljskih tema u prošlosti i sadašnjosti, promovisana u prvom broju Zbornika nije se mijenjala, izuzev tehničkih intervencija u smislu kvalitetnije štampe, ilustracija u boji i ujednačene forme zastupljenih radova, koji sadrže: UDK broj, ključne riječi, rezime na engleskom jeziku i odgovarajuću naučnu aparaturu.

Zbornik obuhvata preko 600 naučnih i stručnih radova na više od 13 000 stranica teksta, a sarađivalo je više od 250 autora.

Punu afirmaciju Zbornik je dobio zahvaljujući digitalizaciji svih do sada publikovanih brojeva, koja je urađena u JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi. Na web prezentaciji Biblioteke Boka je svim zainteresovanim korisnicima dostupna u punom tekstu, uključujući i novi broj ubrzo nakon objavljivanja u štampanom formatu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code