Početna Turizam Novi hotel Casa del Mare- Mediterraneo i 10 godina kompanije

Novi hotel Casa del Mare- Mediterraneo i 10 godina kompanije

2

Nakon godinu i po intenzivnih radova, te investiranih preko 2 miliona eura, jedina hotelska kompanija u Crnoj Gori u okviru koje posluje sedam butik hotela u Boki, okončala je obimnu rekonstrukciju i dogradnju hotela u Kamenarima, Casa del Mare –Mediterraneo.

Upravo od tog zdanja prije deset godina počelo je stvaranje brenda Casa del Mare, pa će večeras kompanija sa zvanicama i prijateljima proslaviti deceniju poslovanja.

Ovo je važan dan za kompaniju koja polako, ali sigurno gradi i razvija svoj put na turistiškom tržištu, uspješno parirajući većim hotelskim zdanjima, koja gostima nude mnogo više.

Direktor, Nikola Milić priča za Radio Jadran da je jednoipogodišnji rad rezultirao sa novih 7 apartmana sa različitom tematikom, dizajnom, enterijerom:

„Smještajne jedinice su u znaku Mediterana, po kome je hotel dobio ime, po temama: lavanda, maslina, mornar, galeb, šipak, mimoza. Išli smo na najveću kategoriju od 5 zvjezdica. Naš dizajner pobrinuo se za svaki komad namještaja i svaki detalj posebno, za svaki od ovih tipova soba. Smještajne jedinice razlikuju se po kategoriji. Kuriozitet je što je na ulaznim vratima soba u drvetu rezbarena čipka bokeške nošnje. Time smo htjeli da dodatno damo pečat mjestu gdje se nalazimo, kao i kulturi i tradiciji“, pojašnjava Milić.

Hotel sada ima ukupno 17 smještajnih jedinica. Cilj kompanije bio je da nakon deset godina rada, učenja i truda u hotelijerstvu, implementira u praksi sve naučeno u tehnološkom, ugostiteljskom i svakom smislu, ističe Milić:

„Hotel ima restoran u prizemlju, lounge bar, na krovu još jedan restoran – fine dining kuhinju, teretanu, zen baštu sa hidromasažnom kadom, multifunkcionalnu salu za kongres i dječiju igraonicu, a u suterenu je spa centar sa zatvorenim bazenom, parnim kupatilom, saunom, dok je ispred hotela takođe bazen za odmor gostiju, navodi Milić.

Sa druge strane, kako je ocijenio, proteklih deset godina bile su lijepe, međutim, prava vrijednost hotela nijesu objekti i njegovi sadržaji, već tim ljudi koji svakodnevno radi na stvaranju i održavanju brenda Casa del Mare:

„U godini jubileja otvorili smo i sedmi hotel, u Dobroti, sa sličnim sadržajima. Polako postavljamo neke nove standarde i temelje u hotelijerstvu, ali i razvijanju butik hotela. Tendencija rasta je nešto čemu težimo i sada se već nadamo da ćemo ovo ime i brend Casa del Mare uspjeti da „izvezemo“ i van granica Crne Gore, ali moramo pustiti vrijeme da pokaže“, smatra on.

Govoreći o uspješnom opstanku na turističkom tržištu u Crnoj Gori, uprkos drugim, većim hotelskim zdanjima, koja nude petostruko više, Milić, između ostalog kaže, da svaki gost bira spram svojih mogućnosti, šta će i gdje. Najveća „tajna“ butik hotela sadržana je kako smatra u objašnjenju jednog od tvoraca butik hotela, Andrijana Zeke, koji je kazao:

„Znam dva načina kako se novac može zaraditi, jedan je da imate nečega puno i prodajete malo ili relativno malo, a drugi kad nečega imate malo a prodajete puno“.

Milić ocjenjuje da mali hoteli pružaju personalnu uslugu, okrenuti su gostu, koji nije broj sobe u sistemu šte je najčešće slučaj u većim hotelima:

„Upravo otvaranjem hotela od kojeg je sve krenulo, željeli smo da ponudimo i sadržaje kojima veliki hoteli nadoknađuju personalnu uslugu koju mali hoteli mogu da ponude“, zaključio je Milić.

Svečanost povodom proslave jubileja biće upriličena u plažnom baru Bocasa, od 20h.

2 Komentari

    • Tako je, bravo i srećno ubuduće!
      I pošto vas je dvoje zaslužno za ovaj uspjeh, pomenite gdine Miliću ponekad i Vašu suprugu čija je uloga od početka ključna, čini mi se? Žene su vazda po strani a ne bi trebalo da budu? Kad već pominjete tim, rekoh, da kažem da je lijepo govoriti i o tome, ne zamjerite.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code