NOVI HOTEL „PINE“ VRAĆA DUŠU TIVTU

NOVI HOTEL „PINE“ VRAĆA DUŠU TIVTU

255
0
Podijeli

Na nedovršenoj rivi u Tivtu sinoć je otvoren hotel “Pine”, u čiju je rekonstrukciju i dogradnju HTP „Mimoza” AD uložila preko 2 miliona eura.

Iz tog preduzeća najavljena su nova ulaganja u izgradnju i rekonstrukciju hotela, čime se kako se čulo na svečanom otvaranju, ostavruje i razvojna strategija Crne Gore, zasnovana na izgradnji visokokvalitenih objekata.
Kultni tivatski hotel „Pine” obukao se u 4 zvjezdice, poslije 26 godina. Ostaće pravi gradski hotel i omiljeno sastajalište domaćih i furešta. Ovako visoko kvaliteni hoteli predstavljaju stub razvoja i konkurentnosti crnogroske turističke privrede, kazala je pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma Željka Radak-Kukavičić, koja je zajedno sa izvršnim direktorom „Mimoze”, presjekla crvenu vrpcu i otvorila „Pine”.
– Našim strateškim dokumentima mi smo kao jedan od izazova definisali upravo izgradnju visokokvalitetnih smještajnih kapaciteta, izgradnju novih i rekonstrukciju postoijećih, samim tim ovim je zadovoljstvo veće.
Samo zahvaljujući kvalitetnoj ponudi u uslovima globalne konkurentnosti i sve zahtjevnijih gostiju, Crna Gora se može nositi sa konkurencijom na svjetskom tržištu – kazala je Radak-Kukavičić. Ona je podsjetila da turizam kao grana u svjetskim tokviima postaje industrja. Podatak Svjetske turstičke organizacije je da je u rekordnoj 2012. godini bilo preko milijardu turista širom svijeta.
– Sigurna sam da će od tih milijardu turista koji kruže svijetom dobar dio njih posjetiti i Tivat i Crnu Goru – kazala je pomoćnica ministra.
Akcionari HTP „Mimoze” ponosni su obnovom „Pina”, koji će biti rame uz rame sa Ridžetnom iz Porto Montenegra i zahvalni su projektantima i izvođaču slovenčko–crnogorksom konzorcijumu „Bitermo MNG.
– Usluge hotela „Pine” koristiće poslovni ljudi koji rade na projektima Orascoma, Katari diara, novi i stari gosti Tivta. Očekujemo da nam se vrati i nacioanalni avio prevozik i da bokeške šjore na našoj novoj terasi guštaju one stare krempite – kazao je Petričević.

Picerija i restoran

Do septembra ovaj hotel biće popunjen sa preko 70 odsto. Imaće dobru internet prezentraciju i buking. Na 2000 kvadarata, gostma nudi 18 dvokrevetnih soba, 8 apartmana sa tersama, kafe poslastičarnicu, restoran, saunu, sobu za opuštanje. Radiće preko cijele godine. Ali, zaposleni baš kao i svi Tivćani očekuju da uskoro bude završena i tivatska riva:
– Sa rekonstrukcjom ovog hotela i sa rekosntrukcijom rive ovo je opet postala duša Tivta, koja je godinu bila odsutna. Nadam se da je ovo samo početak rekosntrukcije tivatske rive, jer ona ima još mnogo da se dograđuje i radi i treba da postane ono što je nekada bila. Ne da ovdje pristaju više veliki brodovi, ali hidrogliseri koji će nas opet spajati na Jadranu, sa Italijom, Hrvatskom, kao što je uvijek bilo – kaže nam tivatski arhitekta Ivan Stipanić.
Iz HTP Miomze su najavili da će uskoro ulagati i u izgradnju hotela „Kamelija Park” u Donjoj Lastvi sa bungalovima, kao i u rekonstrukciju hotela „Kamelija” do tri ili četiri zvjezdice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code