Početna Oko nas Kotor Novi korak do žičare Kotor-Lovćen: Javna rasprava za akt o koncesiji

Novi korak do žičare Kotor-Lovćen: Javna rasprava za akt o koncesiji

2

Od danas do 6. novembra trajaće javna rasprava o Nacrtu Koncesionog akta za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Nacrt akta je na internet stranici Ministarstva održivog razvoja i turizma, portalu e-uprave i u štampanim medijima.

Javna rasprava se sprovodi organizovanjem okruglog stola u Ministarstvu održivog razvoja i turizma idostavljanjem prijedloga, sugestija i komentara u pisanom i elektronskom obliku.

Iz MORT-a pozivaju građane, opštine, naučne i stručne institucije, zainteresovane organi i organizacije, civilni sektor i druge da učestvuju u javnoj raspravi.

Primjedbe, prijedlozi i sugestije na Nacrt Koncesionog akta dostavljaju se u pisanoj i elektronskoj formi na e-mail adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma javna.rasprava@mrt.gov.me ili preko arhive ministarstva.

Okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu koncesionog akta održaće se 28. oktobra 2019. godine u 11 časova, u prostorijama Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Podsjećamo, nakon posljednje sjednice Vlade saopšteno je da Plan davanja koncesija za projekat žičare Kotor – Lovćen za 2020. godinu omogućava započinjanje procedure za podsticanje privatnih investicija u obavljanju djelatnosti od javnog interesa. Cilj je postizanje optimalne turističke valorizacije izuzetno vrijednih prirodnih resursa i kulturnog nasljeđa.

2 Komentari

  1. Najduža žičara na svijetu bi u CG mogla biti efikasna samo kada bi je servisirali stranci i ujedno njom i upravljali. Nijemci, Švajcarci, Austrijanci, Francuzi, Italijani … oni koji već imaju stogodišnje iskustvo sa tom tehnologijom. Akoi se to da u ruke domaćima – dospjeće brzih dana u svjetske medije kada se desi kakva katastrofa. Budu li domaći time upravljali neće me ni deset konja utjerati u gondolu te žičare!

    6
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code