Početna Društvo NOVI „LET KA ZVIJEZDAMA“

NOVI „LET KA ZVIJEZDAMA“

0

letkazvjezdamaU većini gradova Crne Gore u toku su audicije za drugi takmičarski serijal „Let ka zvijezdama”, koji će i ove godine biti emitovan na nacionalnoj televiziji. Kako nam je rekao domaćin emisije i jedan od organizatora serijala Ivan Maksimović, interesovanje kandidata ove godine je malo manje u odnosu na prošlu. Jedan od razloga jeste i taj što su organizatori zabranili takmičenje onima koji su mlađi od 15 godina, a i izbor pjesama na audicijama isključivo je određen kompozicijama pop ili rok domaće ili strane muzike.
Maksimović kaže da su na pola puta sa audicijama, kao i da ih je do sada bilo sedam. – Nakon Podgorice, Danilovgrada i Cetinja, proteklog vikenda bili smo na sjeveru – Bijelom Polju, Beranama, Kolašinu i Rožajima. Preostao nam je zapadni dio Crne Gore Pljevlja, Žabljak i Nikšić, a potom se „selimo” na jug – Herecg Novi, Kotor, Tivat, Budvu i Bar.
S obzirom da je prva sezona završena pobjedom Novljanina Draška Đukića, Maksimović se nada da će Herceg Novi i ove godine ponuditi još kvalitetnih vokala.
– Prošla sezona završena je na vaše zadovoljstvo prije svih, pobjedom Novljanina, tako da od Herceg Novog su ove godine još veća očekivanja i nadamo se da će vaš grad ponuditi nove nade. Očekujemo da se Novljani odazovu na audicijama u što većem broju.
Audicije će trajati još dva vikenda, a ona u Herceg Novom zakazana je za 10. novembar u studiju RTCG u 13 h. On je dodao i da će se audicije snimati, ali će biti emitovane kada serijal krene.
Audicija u Kotoru će biti u istog dana, u Centru za kulturu Nikola Đurković, u 18 časova. Audicija u Tivtu zakazana je 3. novembra u 18 časova, takođe u Centru za kulturu.
– Emisije, tj. takmičarski dio sigurno neće krenuti prije Nove godine, ali će u decembru početi neke uvodne emisije, u kojima će biti prikazano sve što se dešavalo na audicijama, kao i takmičari koji su ušli u uži izbor.
Žiri će i ove godine ostati u istom sastavu, a oni koji se budu prijavili, osim želje za pjevanjem i sluha, kao i pažljivo odabrane pjesme, moraju ponijeti osmijeh, dobro raspoloženje i naravno – doći bez treme, poručuje Maksimović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code