Početna Ekonomija Novi oglas za prodaju imovine Vektra Boke vrijedne najmanje 12 miliona eura

Novi oglas za prodaju imovine Vektra Boke vrijedne najmanje 12 miliona eura

2

Nakon nešto više od dva mjeseca Odbor direktora Vektra Boka raspisao je ponovo javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine po početnoj cijeni od 12,29 miliona eura.

Za najviše novca ponuđeni su restoran Galeb, po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura i motel Dubrava za 2,5 miliona EUR, što je za sto hiljada eura niža cijena u odnosu na prethodni pokušaj prodaje.

Vektra Boka prodaje zemljište na Rosama za 250 hiljada eura, motel Borići sa zemljištem za 250 hiljada, što je za 140 hiljada eura povoljnije u odnosu na prošli poziv, kao i zemljište kod hotela Iberostar u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, za 30 hiljada i 773,7 hiljada eura. Cijena posljednje parcele uvećana je za oko 253 hiljade eura.

Na prodaju je i zemljište u naselju Topla za 378 hiljada eura i zemljište u Sutorini za 1,31 milion eura i Trebesinu po početnoj cijeni od 1,98 miliona eura, kao i poslovni prostor po cijeni od 230 hiljada eura.

Zainteresovani pisane ponude mogu da dostave do 13. novembra. Imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najviši novčani iznos za kupovinu. Odbor direktora će donijeti odluku najkasnije 15 dana od razmatranja ponuda. U potpisu oglasa je predsjendik Odbora direktora Vektar Boke, Dragan Brković.

Podsjetimo, stečaj u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona EUR prema Crnogorskoj komercijalnoj banci.

Privredni sud je krajem februara 2017. godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke, ali bivši radnici i njihovi pravni zastupnici stalno upozoravaju na nekontrolisanu prodaju imovine i prebacivanje novca sa računa preduzeća na Vektru Investments. Tako će, kako tvrde menadžment uvesti preduzeće u bankrot, a radnici i ostali povjerioci neće uspjeti da namire potraživanja.

Najavljeno osnivanje ćerke firme “Plaža Boka” je nova prevara prema povjeriocima, jer menadžment nema saglasnost Savjeta za privatizaciju za prodaju hotela. To  je, kako tvrde samo početak osnivanja ćerki Vektra Boke, izdvajanjem Hotela “Plaža” iz imovine kompanije.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code