Početna Naslovna Novi pokušaj opozicije da sazove Skupštinu za 30. mart

Novi pokušaj opozicije da sazove Skupštinu za 30. mart

29

Hercegnovska grupa opozicionih odbornika, koja odnedavno ima većinu u lokalnom parlamentu, mada nijesu i ne djeluju kao koalicija, dogovorila je večeras da ujutru skupštinskoj službi ponovo preda zahtjev za sazivanje sjednice za četvrtak, 30.mart u 8:30 h.

Večeras je, kako saznaje Radio Jadran, potpis na zahtjev stavilo njih desetoro, a sjutra će još nekoliko kako bi bio zadovoljen uslov iz Poslovnika da sjednicu može sazvati 1/3 odbornika.

Oni zahtjevaju od službe Skupštine da materijale koje su već dostavili 16.marta, kojima predlažu za predsjednicu Skupštine Ljiljanu Bojanić, dostavi potpredsjendiku Opštine, Draganu Jankoviću, političkim partijama i građanskim listama, nezavisnim odbornicima i medijima.

– S obzirom da u ponedjeljak 20.marta skupštinska služba nije obezbijedila uslove za regularno održavanje sjednice, molimo da materijale blagovremeno pošaljete, kako bi se sjednica mogla održati u četvrtak, 30. marta u 8.30 h -navodi se u zahtjevu.

Opozcioni odbornici i dalje smatraju da po Zakonu o lokalnoj samoupravi imaju pravo da sazivaju Skupštinu po hitnom postupku. Saznajemo i da su odustali od podnošenja krivične prijave protiv Dragana Jankovića, međutim, spremaju se da prijavu procesuiraju protiv sekretara službe Skupštine, Milovana Benderaća.

Šimrak i Baždar nijesu došli

Opozcionom dogovoru večeras nijesu prisustvovali odbornici i funkcioneri SDP-a i Ure, Dragan Šimrak i Milovan Baždar. Kako saznajemo, Šimrak  je jutros obavijestio da ne želi više da učestvuje u sastancima opozicione grupe, jer ne djeluju sinhronizovano, pogotovo u nastupima na medijima.

– Mi ne treba jedni drugiam račune da ispostvaljamo,j er mi nijesmo koalicija da bismo na taj način usaglašavali stavove. Niko nikome ne može zabraniti kome će davati izjave i gdje ćemo nastupati. Mi nijesmo koalicioni partneri – kaže Radiju Jadran jedan od aktera večerašnjeg dogovora.

Inače, Milovan Baždar je obavijestio opozicione kolege  da ima glavobolju i zato ne može doći, ali  će podržati ono što većina kaže, nezvanično saznaje Jadran.

29 Komentari

 1. Kakvih gluposti. Samo otpor dragi građani! Zato ću uvijek biti uz DF. Nadam se da će i SNP, Demos, Obrad i Konjević ići u koaliciju sa DF-om, a ovi ostali neka vode svoje mizerne, pojedinačne bitke.

  6
  2
 2. Sto je od imovine imao najozbiljniji politicar 90-e, a sto ima sad. Kako je stekao Tu ogromnu imovinu. Policijo radi svoj posao.

  26
  3
 3. Ovdje nema političara koji drži do principa. Svi se kao nešto bore za gradjane ali ne zive kao njihovi birači. NITI JEDAN OD PONUDJENIH.
  Ko smatra drugačije neka to obrazloži.

  12
  7
 4. @ Anonymous
  AHAHAHAHAHAAH, je li moguce da je ovo covjek napisao i ostao ziv !? hahahahahhaha , umrijeh majko , jao , hahahhahahahah . E moj anonymous , dje ti zivis…

  16
  12
 5. Za -pravda za sve-
  Nije nikakav performans niciji oko stanova:
  1.stanove niko ne dijeli dzaba, stanovu se placaju cca 1050

  -1100 m2
  2.Opstina dodjeljuje 205.000 e radi stavljanja zgrade u funkciju jer je neuseljiva.
  3. Svako kasnjenje sa sanacijom znaci daljnje propadanhe zgrade /veci trosak/
  4.svaki mjjesec kasnjenja znaci 200-250 e placanja stanarine za porodice. I to je to.

  14
  7
 6. Okupite se i obavite to što imate bez da ikoga išta pitate. Skupština je tu zbog vas a ne vi zbog nje. A sigurnu većinu imate.

  13
  14
 7. Kao sto sam i uvijek govorio: Kakva vlast takva i takva opozicija..
  Sve je to puno sujete.
  Svako zna bolje od drugoga.
  Maknite se vise.
  Taman kada pomislimo da ce se nesto dogovoriti, nadje se jedan da sabotira,vuce natrag ,negativno utice na ostale.
  Nema srece nama, sa nama. Los smo primjer za omladinu.
  Velika vecina neradnika,malo ih je za primjer.A i ne damo im prostora dovoljno.Uvijek isplivaju price o neradnicima koji profitiraju.Guraju naprijed sebi i partijama.
  Oprosti im Boze na znaju sta rade.Dok rad ne zamjeni NErad , nema nama boljitka.
  Ukljuciti sve odbornike u dobrotvorni rad na ciscenju grada za primjer.Za pocetak.

  15
  5
 8. Milovan Baždar je obavijestio opozicione kolege da ima glavobolju i zato ne može doći.
  Podsjeća na vic : Ako ona ima glavobolju, onda je “umorna”. Ako ti imaš glavobolju – “više je ne voliš”

  20
  6
 9. g-din Simrak tvrdi da nikad nije bio u vlasti,a je li pitao opoziciju moze li biti direktor zeljeznice CG.(ovo vezano za sinhronizovane nastupe)

  29
  2
 10. Građanima je potpuno svejedno ko će od vas biti na kome mjestu,jer će zakon morati da se poštuje,radiće svi za platu,moraće da znaju posao,za sve će neko da odgovara,neće više nikad biti kao prethodnih dvadeset godina godina,sve je potrošeno i nezaboravljeno.Itekako će se znati red,nema nervoze,biraće se stabilni i staloženi sa provjerom i ljekarskim uvjerenjem.Itekako.

  14
  6
 11. Odustali su od krivične prijave,jer su im drugi rekli da nijesu u pravu,toliko o znanju.Nervoza je velika,javnost je sve viđela i čula,narod je sit njihove pojave.

  17
  8
 12. Oce Djurovicka da bude presjednik a Marticka sejretar sad su njih dvije veliki prijatelji cak su se dogovarali o zajednickom nastupu, osjeca Djuke da je SNP na aparatima za disanje pa spasava sto se dpasit da pa makar i jedan mandat a na kraju ce se uslepat u DF.

  22
  11
 13. Ovdje se ne zna ko je vlast a ko opizicija. Kao opozicija i dps se bore za budzet za prosvjetne radnike, za ovo ili ono. Dje su do sada bili. Ko je ovdje lud a ko zbinjen.

  10
  5
 14. @ Sfari grad !
  O cemu ti pricas, spinujes javnost. treba da DPS pravi performans sa dodjelom stanova u sred kampanje sa sve ministrima i opstinarima.
  Ili su trebali nesto uraditi prije ili neka se ljudi stpe dok prodju izbori.
  U ostalom, opstina nije ni duzna da im obezbjedjuje stanove nego njihova ministarstva a te stanove bi podijelio radnicima unistenih firmi ovoga grada kojima njihovi poslodavci nikada nece obezbjediti da dodju do stanova!

  28
  6
 15. Neznate vi dje se nalazite ni sta hocete.
  Vi nemozete svi zajedno voditi najmanje selo , a ne Novi.Nego dobri moji u svoje porodice i to vam je previse ,da vam nije zena kuci, krepali biste od gladi.Toliko o vasoj strucnosti i umjecu.!

  19
  5
 16. Odje se ne zna ko pije ko placa ! Zalosna opozicijo, ne mozete se usaglasit niti oko izjava a kamoli oko necega bitnijeg…Sramite se svojih postupaka! 44 gradjanina ovog grada ce vjerovatno biti podstanari cijeli zivot zbog vaseg glupiranja…

  27
  40

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code