Početna Kultura Portal za mlade N-O-I-S-E

Portal za mlade N-O-I-S-E

0

NVO Omladinski kulturni centar pozvala je zainteresovane mlade do 30 godina starosti da im se pridruže u timu volontera koji će raditi i osmišljavati portal N-O-I-S-E.

OKC već pola godine sprovodi projekat N-O-I-S-E- doprinos aktivnom učešću mladih na nezavisnoj kulturnoj sceni, koji implementiraju uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Crne Gore.

Projekat su počeli okupljanjem projektnog tima i promotivnim sastancima sa mladima širom Crne Gore dok je glavna aktivnost redizajniranje portala NOISE, okupljanje tima volontera i postavljannje sadržaja za informisanje, razmjenu i promociju omladinskog stvaralaštva.

U istraživanjima koje OKC sprovodi od 2014. godine, jasno se zaključuje da mladi šansu za stvaralaštvo i konzumiranje alternativnijih kulturnih programa vide kroz saradnju sa organizacijama civilnog društva.

Takođe, kako ističu, pitanje prostora za stvaralaštvo mladih, ostaje otvoreno u mnogim lokalnim zajednicama, te je neizostavno da se u periodu zagovaranja za fizički prostor, mladima ponudi alternative makar u vidu virtuelnog prostora. Takav bi bio portal N.O.I.S.E koji bi služio za promociju nezavisnog stvaralaštva mladih kada je riječ o svim vidovima umjetnosti, ali i za njihovo međusobno informisanje o kulturnim sadržajima i programima, vjeruju u ovoj NVO.

Više detalja dostupno je na linku.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code