Početna Društvo Novi poziv za nezaposlene žene: Besplatna obuka za gerontodomaćice

Novi poziv za nezaposlene žene: Besplatna obuka za gerontodomaćice

0

Crveni krst Crne Gore poziva nezaposlene žene, starosti od 30 do 55 godina, da se prijave za pohađanje III obuke za pružanje usluge pomoć u kući (usluge gerontodomaćice za pružanje podrške starijim osobama).

Obuka se sprovodi po akreditovanom programu, koji traje 5 dana tokom kojih učesnice imaju priliku da nauče više o: programu pomoć u kući, strukturi korisnika i njihovim potrebama, obavezama gerontodomaćica, motivaciji za rad, timskom radu, organizaciji vremena, prevenciji sindroma izgaranja, obavljanju kućnih poslova, higijeni prostora, aktivnom slušanju, komunikaciji sa starijim osobama sa oštećenjem sluha i/ili vida, rješavanju konflikata, porodičnim odnosima, nasilju nad starijima, mentalnom zdravlju starijih, pružanju prve pomoći, navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Obuke se organizuju u Domu solidarnosti Crvenog krsta, u Sutomoru, a sve troškove smještaja, ishrane i prevoza pokriva Crveni krst Crne Gore. Nakon završene obuke, učesnice dobijaju sertifikat.

Sve zainteresovane žene mogu se prijaviti na mail: igor.jokanovic@ckcg.me .

Potrebno je poslati sljedeće podatke: ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon i opštinu iz koje dolazite. Broj mjesta je ograničen. Održavanje treće obuke je planirano od 17. do 21. septembra i prijave za nju traju do 15. septembra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code