Početna Društvo NOVI PROGRAM ZZZCG : ŠANSA ZA ČAK 47% NEZAPOSLENIH SREDNJOŠKOLACA ...

NOVI PROGRAM ZZZCG : ŠANSA ZA ČAK 47% NEZAPOSLENIH SREDNJOŠKOLACA U BOKI

0

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je konkurs za izvođača programa stimulisanja zapošljavanja lica sa stečenim srednjim obrazovanjem.

Ciljna grupa programa su nezaposlena lica sa evidencije Zavoda, III i IV stepena obrazovanja koja nijesu bila u radnom odnosu posljednjih 6 mjeseci.
Kako je za naš radio pojasnio direktor hercegnovskog Biroa rada, Stevo Lazarević, posljednjih nekoliko godina je visoko učešće lica sa stečenim srednjim obrazovanjem. Na nivou Boke riječ o 47% lica sa srednjim obrazovanjem koja se nalaze na evidenciji Biroa.
“Cilj ovog programa je povećanje zapošljavanja srednjoškolaca, podizanje njihovog nivoa znanja i vještina, kao i da se obezbjedi podrška poslodavcima, malim i srednjim preduzećima u privatnom sektoru, u obezbjeđivanju potrebnih kadrova”, kazao je Lazarević.
Program će trajati 6 mjeseci, a Zavod će snositi troškove zarade u neto iznosu od 193 eura, odnosno u bruto iznosu sa doprinosima 320 eura.
“Sva pravna i fizička lica iz privatnog sektora, koja imaju kadrovske i druge uslove potrebne za realizaciju ovog programa, potrebno je da se u roku od 8 dana od danas, prijave nadležnom Birou”, dodao je Lazarević.
Sve dalje informacije dostupne su u Birou ili na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, zaključio je on.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code