Početna Društvo Novi projekat OKC-a u borbi protiv vršnjačkog nasilja

Novi projekat OKC-a u borbi protiv vršnjačkog nasilja

0

„Afirmativno znakovlje-korišćenje simboličkih znakova u promociji pozitivnih životnih vrijednosti i afirmativne akcije kao alatki za prevenciju vršnjačkog nasilja“, naziv je projekta,kojeg će u narednih 6 mjeseci sprovoditi Omladinski kulturni centar.

Pored projekta „Omladinski forum teatar-alat za rekonstrukciju procesa pomirenja”, biće to još jedan u kojem će OKC dati doprinos u borbi protiv vršnjačkog nasilja, navode iz ove NVO.

Cilj je uticati na smanjenje vršnjačkog nasilja koje OKC želi da ostvari putem promocije pozitivnih vrijednosti, a kako bi one bile što vidljivije, koristiće metode kreativnih intervencija na javnim prostorima.

– Želimo da osnažimo afirmativno razmišljanje i djelovanje djece i mladih u Herceg Novom i na taj način utičemo na razvijanje odnosa saradnje i poštovanja koji će dati pouzdanu i zdravu alternativu nasilju – saopštavaju iz OKC.

Kako problem vršnjačkog nasilja u današnje vrijeme uzima sve više maha, u OKC-u smatraju da se taj probem mora rješavati aktivnom ulogom svih aktera u lokalnoj zajednici (škola, roditelja, nevladinih organizacija, ali i same djece i mladih).

– Želimo da unaprijedimo saradnju sa svim tim akterima, te pozivamo sve zainteresovane nastavnike/ce razredne nastave i likovne kulture da iskažu interes, kako bi zajedno osmišljavali i promovisali afirmativno djelovanje i razmišljanje i njihov izražaj u vidu znakova u kako bi plasirali inovativni zaštitni mehanizam za učenike osnovnih i srednje škole u Herceg Novom – navode iz OKC-a.

Zainteresovani mogu da se jave na: okcentar.hn@gmail.com ili na telefon br: 069/319-899.

Projekat „Afirmativno znakovlje- korišćenje simboličkih znakova u promociji pozitivnih životnih vrijednosti i afirmativne akcije kao alatki za prevenciju vršnjačkog nasilja“ finansijski je podržala EU kroz male grantove u okviru projekta „Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama“ gdje je nosilac NVO Juventas.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code