Početna Društvo Novi sjaj za staru plažu Bijela vila, sa ulaganjem od 30 hiljada...

Novi sjaj za staru plažu Bijela vila, sa ulaganjem od 30 hiljada eura

23

Nekada kultno novsko kupalište na kojem su naraštaji pravili prve „zaveslaje“ u moru, Bokina plaža – odnosno Bijela vila na Škveru, biće konačno sanirana i uređena. Sa ulaganjem JP Morsko dobro od 30 hiljada erura dobiće svježiji, ljepši izgled, biće i bezbjednija za kupače.

Proteklih nekoliko godina ova betonska plaža, sa malim pješčanim dijelom, ispod bivšeg hotela Boka, imala je zakupce koji su tokom sezone samo obezbijeđivali minimalne uslove (tuš, suncobrane, ležaljke, privremeni šank). Međutim, kupalištu je neophodna veća briga, pogotovo što je prilično urušeno.

Tokom prošle sezone, plaža nije ni nuđena u zakup, a kupači su je koristili praktično „na svoju odgovornost“, budući da je dio betona iznad kabina profundao, stepenište odavno koroziralo, betonski plato opasno popucao, ivični djelovi odvaljeni i zdrobljeni. Dodatna oštećenja  nastala su tokom zime.

Zato je Morsko dobro raspisalo javni poziv za izbor izvođača radova, koji će kupalište urediti za 30 hiljada eura, kolika je procijenjena vrijednost radova. Čitav posao, od uvođenja izvođača, trebalo bi da bude gotov za dvadesetak dana.

Između ostalog, biće sanirana metalna ograda na ulazu u plažu, otvorene rupe na kabinama za presvlačenje, sve kabine biće očišćene od otpada, ofarbana drvenarija, krečenje, šalovanje, armiranje i betoniranje sa odlomljenog ugaonog ivičnog betona na dva mjesta na plaži i drugo.

Ovaj posao je dio tekućeg investicionog održavanja obale.

Zainteresovani izvođači ponude mogu predavati svakog dana u prostorijama Morskog dobra u Budvi ili preporučenom pošiljkom na adresu ovog preduzeća, do 17. aprila.

Komisija za otvaranje i vrjednovanje ponuda će sprovesti  skraćen zakonski rok od 22 dana da bi izabrala najbolju ponudu.

23 Komentari

 1. TUŠ KAPUT
  To je prvi originalni natpis u vezi tuša na plaži Bijela vila iz šezdesetih godina koji je bio napisao ondašnji gazda plaže Danilo Dragičević. Šamponiranje kose je ušlo u modu tek negdje od polovine šezdesetih godina.
  Cilj natpisa TUŠ KAPUT je bio staviti njemačkim turistima do znanja gostima na plaži iz legendarnog i srušenog hotela Boka da nema vode…
  Naime, nekada je u Herceg Novom u sred ljetnje sezone bilo samo po tri puta dva sata vode. Ako se dobro sjećam: od 8 do 10h, potom od 12 do 14h i naveče opet dva sata – zaboravio sam tačan termin…
  Njemci nisu ni mogli razumjeti taj našrvljani natpis TUŠ KAPUT, ali su mogli razumjeti usmeno objašnjenje da je – “tuš polomljen”… Ispravno je trebalo biti napisano: “Dusche ausser Betrieb” (tuš van pogona) ilki “Kein Wasser” (nema vode). Ali – ko je tada u Novom vladao njemačkim jezikom da bi to Nijemcima razumljivo napisao… Barem je bilo napisano latinicom, a to je valjda trebalo biti dovoljno. Ko je kriv Švabima što se ne pridržavaju Vukovog: piši kao što govoriš i govori kao što pišeš.
  Doduše, potrebno je znati i pravilno govoriti da bi se pravilno pisalo. Valjda zbog toga sve češče čitam u komentarima napisano: “svecki” i “precednik”

 2. Turisti dolaze radi plaza i istorije grada..
  Ni jedno ni drugo nije primjerno..
  Plaze lice na privatne torove sa plasticnim mobiljarom nabildovanim secyrity koji vas motre kao da ste vi kriminalac..uglavnom od igala do iza Novoga nema plaza to su betonske ploce nesredjene i pretrpane …
  Istorija nije Samo stari Grad ili u Igalu Ringispil..
  Svako selo u zaledju Novoga i Igala ima svoju istoriju i orginalnost ali nazalost ni domaci ljudi ne znaju o tome nista jer nema dobrih puteva a nekada se mora i pjeske..
  Hercegnovska Opstina ima goste vecinom iz Srbije i Bosne..plaze su jos jednom da ponovim ogradjene neuslovne betonske ploce i jos ako se zakupac napije svi moraju da slusaju njegove muke..
  Tivatska opstina je odmakla daleko ispred .

  13
  1
 3. Naša draga plaža dobija novo ruho . Ustvari za njenu obnovu treba mnogo više novca i ulaganja, ali i ova inicijativa je za svaku pohvalu .Ona je uvijek predstavljala gradsku plažu u funkciji starog hotela Boka koji nije imao sreću da doživi rekonstrukciju i zbog nečijeg hira je nažalost srušen..Ostale su stare slike prelijepog hotela, a prazan i neiskorišćen prostor u parku budi uspomene nas koji ga se sjećamo. Priča se da su plato plaže BOKA gradili njemački zarobljenici ….

  14
 4. A da je srece cijelu povrsinu bi izbetonirali i sredili stepenice sa dvije strane za ulazak u more. Mogli su se toliko otvorit nije iz njihovog dzepa.

  50

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code