Početna Ekonomija Novi tender MORT-a za kontrolu privatizacije HTP Boka

Novi tender MORT-a za kontrolu privatizacije HTP Boka

11

Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je tender za izbor kontrolora četiri ugovora o privatizaciji, koje je Vlada potpisala od 2005. do 2007. godine. Riječ je o privatizacijama HTP Boka i ulcinjskih hotela “Grand Lido” i apartmani “Lido”, “Galeb” i “Mediteran”.

Za ugovor sa Vektra Montenegrom o privatizaciji HTP Boke traže izvještaj godinu prije potpisivanja ugovora zaključno sa ovom godinom.

Kontrola realizovanih obaveza iz ovih i još dva privatizaciona ugovora bila je suština prethodnog tendera 2018, kada je potpisan okvirni sporazum na dvije godine sa kompanijom MV Konsult, koja je ponudila da ovaj posao uradi za 50 hiljada eura po godini.

U najnovijoj tenderskoj dokumentaciji MORT-a, koji za kontrolu četiri privatizacije nudi 57,8 hiljada eura za obje godine, navodi se da je prethodnim izvještajem o izvršenim obavezama bio obuhvaćen period od dana potpisivanja ugovora zaključno sa 2019. godinom za “Galeb” i “Mediteran”, što nije bio slučaj sa ugovorima o privatizaciji Boke i “Grand Lida” i apartmana “Lido”, piše Pobjeda.

Ovo je drugi put da MORT u nekoliko mjeseci raspisuje ovaj tender, nakon što je početkom avgusta obustavljen postupak, jer su ponude i ranijeg revizora MV Konsalt i kompanije VM Kod bile neispravne. MORT je tada za ovaj posao nudio 70 hiljada eura za obje godine.

Ponuđač koji se prijavi za ovaj posao za sprovođenje procjene mora imati makar jednog revizora, procjenjivača ekonomske oblasti i inžinjera građevinske struke. Oglas je otvoren do 19. novembra kada će biti otvorene ponude u prostorijama MORT-a.

HTP Boku je Vektra Montenegro privatizovala 2007. godine. Pokušaj Vektre da finansijske probleme riješi prodajom hotela “Plaža” i “Igalo” i zemljišta na kojima su bili hoteli “Tamaris” i “Boka” nije naišao na zeleno svjetlo Savjeta za privatizaciju.

11 Komentari

 1. kasno Marko na Kosovo dodje – sve je unisteno, zapusteno i dato pod hipoteku bankama. Tuga i zalost od vlade, biznismena ali i naroda koji sve to dzvoljava.

 2. Niko te ne može poniziti, ako se sam ne poniziš. Uvijek su me užasavali nazivi tuđih gradova i pojmova za naše objekte. Montekarlo i sl.

  10
  1
 3. Da novski dušmanin sve vrati i plati izgubljenu dobit Herceg-Novog 15 godina. Nije se držao ugovora da uloži i da renovira i pokrene hotele. Ustvari, nije se držao ničega, osim da na njih podigne kredit.

  26
 4. Zbog čega neko treba da hotelu u CG da ime “Grand Lido”? Lido je plaža kraj Venecije i nije potrebno kititi se tuđim perjem, ma kako to možda lijepo zvučalo.
  Ne znam koliko lijepo zvuče: Grand Prčanj, Grand Žvinje, Grand Sušćepan, Grand Mokrine, Grand Donji Kokoti i slično, ali su to barem pravi domaći nazivi!

  23
  1
  • Sigurno bi te poslušali, pa bi onda svi gledali začuđene strane turiste kojima se nudi hotel “Sušćepan”. Zamisli samo kako je bilo kom ne Bokelju lako izgovoriti “Sušćepan”. Ne treba dalje od Sarajeva, mada bi se i Dubrovčani dobro namlatili jezikom…

   5
   10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code