Novi tender za prodaju 4,56 miliona eura vrijednu imovinu Brodogradilišta

Novi tender za prodaju 4,56 miliona eura vrijednu imovinu Brodogradilišta

6
Podijeli

Preostala imovina Jadranskog brodogradilišta Bijela u stečaju, dva poslovna prostora, kancelarijski namještaj i oprema, zemljište, stan na Toploj, ponuđeni su kupcima na novom tenderu. Ukupna početka cijena na tenderu kojeg je danas raspisala stečajna uprava, je 4,56 miliona eura.

Prostori su površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760 i 393 hiljade eura. Za kancelarijski namještaj i opremu formirana je početna cijena od 29 hiljada eura.

Picerija i restoran

Zemljište u Bijeloj ponuđeno je na osam katastarskih parcela, od kojih je najviša početna cijena 1,26 miliona eura, a najniža 35,7 hiljada EUR.

Još nije prodat ni stambeni prostor od 36 metara kvadrata na Toploj po početnoj cijeni od 41 hiljadu eura.

Na tenederu su i portalne okretne dizalice i Hammelman pumpa, kao i zalihe alata i materijala u upotrebi, specificirane u posebnim spiskovima istaknutim na oglasnim tablama Privrednog suda.

Ponude se mogu dostavljati Privrednom sudu do 7. decembra do 11 sati, a otvaranje je zakazano za 11 sati i 45 minuta.

Obavezna je uplata depozita od deset odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je 2015. godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona eura.

U međuvremenu, glavni oslonac bivšeg Brodogradilišta, veliki i mali dok, prodati su litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla za 11 miliona eura i turskoj Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited za 2,1 milion eura.

6 Komentari

 1. Možete li više prestati pisati o navodnom poreskom dugu od 6 miliona kada nije ni 3,to vise svaka budala zna i zna se da je stečaj vještački nasilno uveden da firma ne bi smetala kao zagadjivač Tivtu Kumboru i ostalim budućim kompleksima,prevrsili ste svaku mjeru više do sad i barem umuknite o toj stvari jednom zavazda

  3
  2
 2. Ovo ni rat nije uspio. Sve velike firme, koje su zapošljavalje hiljade radnika, slomljene su. Ako je ovo kapitalizam, ja sam ponovo za socijalizam.

  3
  1
 3. Svaka cast drzavo!!! Uveli ste u stecaj preduzece u koje je radilo na stotine gradjana boke. A ko stecajne direktore doveli cikotice koji ne znaju da se potpisu umijesto da ste ostavili stare!!!

  3
  2

Ostavite komentar

*

code