Novi urbani festival u Herceg Novom, Morski ritam života

Novi urbani festival u Herceg Novom, Morski ritam života

9
Podijeli

U Herceg Novom će od 1. do 3. juna biti upriličen prvi festival urbane kulture neobičnog naziva – MORŽ, odnosno Morski ritam života.

On bi u okviru muzičkog programa u Herceg Novom trebalo da ugosti neka od najzanimljivijih i među poklonicima alternativnog zvuka omiljenih aktuelnih imena muzičkog stvaralaštva sa postjugoslovenskog prostora i predstavi publici izuzetnu kantautorsku scenu koja u regionu doživljava procvat.

Picerija i restoran

Festival organizuju Herceg Novi Cool (NVO Alternaut) i kafe Prostorija u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi. Trodnevni festival biće održan na jednom od kultnih mjesta okupljanja Novljana, Stepeništu 28. Oktobra, ispred lokala Prostorija.

“U okviru programa koji je podržala Crnogorska kinoteka, svake večeri festivala publika će moći da uživa u igranim i dokumentarnim filmovima koji za temu ili scenografiju imaju more. Simpatični rariteti i neka od najvažnijih ostvarenja svjetske kinematografije biće prikazani pod zvijezdama, na najšarmantnijim hercegnovskim stepenicama, a nagrađivani hercegnovski reditelj Ivan Salatić ustupio je svoj film ‘Dvorišta’ za prikazivanje na novom novskom festivalu”, saopštavaju organizatori.

U art programu na platou ispred Prostorije, u okviru grupne izložbe koja će predstaviti jedan od mogućih presjeka trenutno rashuktalog i vrlo bogatog regionalnog neba vizuelne umjetnosti, Novljanima i gostima radove će prikazati neki od najboljih i najsvježijih autora sa prostora bivše Jugoslavije.

9 Komentari

 1. Svaka čast za inicijativu i za ovakvu vrstu entuzijazma da nešto normalno se organizuje u HN, da prestanu da nas gledaju kao rupetinu koja samo zna da kliče Kosovu i Rusiji

  10
  3
 2. bravo, bravo, konačno neke normalne stvari da se organizuju u HN, da se malo izmeknemo od tetkastih fešti, krstovanja i ostalih konzervativnosti koje nas vraćaju u srednji vijek

  12
  2
 3. Aha, ovo je urbani festival za razliku od drugih koji su ruralni. Alternatvni zvuk je urbani a svi ostali su seljacki. More kao tema, dakle vidjecemo oko desetak hljada filmova I jos toliko slikarskih radova u ta tri dana jer tolilo I vise djela cija je tema ili kako neko u saopstenju rece scenografija more. To je sjajmo I kultno bas kao I kafana koja to organizuje. Malo li nama u Novom treba da napravimo festival a TO kao glavni organizator kulture u Herceg Novom pravi kopernikanski obrt I od krstavanja u moru prelazi na urbani festival koji omogucava zaradu jednoj privatnoj kafani I jednoj NVO. To djeluje kao neki dil, jel da?

  8
  6
  • ma to je sto posto projekat sa onog konkursa za manifestacije sto je turisticka organizacija pravila pa dala za sportske igre 3x vise para nego za kulturu na ljeto, a najjace da neko zbog sporta dolazi u novi na ljetovanje

 4. Beogradjanka ’64 – mislim da su Vrbanj ili Subra pravo mjesto za Vas……….mirno…….. u blizini mora….daleko od beogradske buke! Gore je idealno za manifestacije za Kosovo itd.

  16
  4
 5. Kakvi festivali pa ne mozemo ni ovako da odmorimo od muzike i guzve tokom leta,meni je dosta beograda a leti mislim da cu u novome naci mir medjutim samo neka dreka,nadam se da ce ovaj lepi grad biti mirniji da ce vlast opstinska koja je izuzetna praviti vise manifestacija za kosovo i drugih lepih stvari a ne buke i dreke

  3
  28

Ostavite komentar

*

code