Početna Društvo Novi video nadzor u Gradskoj luci Herceg Novi

Novi video nadzor u Gradskoj luci Herceg Novi

11

Gradska luka bi do početka nautičke sezone u Herceg Novom trebalo da dobije savremen video nadzor, tj. opremu kojom će biti uvećan i unaprijeđen postojeći sistem video nadzora, vrijednu 15 hiljada eura.

U Agenciji za gazdovanje Gradskom lukom vjeruju da će na taj način pružiti dodatnu sigurnost korisnicima vezova, ali ujedno pomoći i Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora ili policije, u bržem pronalaženju prekršilaca javnog reda i mira ili onih koji sa plovila u luci pokušavaju nešto da otuđe.

Postojećim video nadzorom, koji je instaliran još 2013. godine, „pokrivena“ je samo trećina pristaništa i ulaz u luku. Dodatno, za fizičko obezbjeđenje luke od 22 h – 7 h angažovana je firma SAB security iz Herceg Novog. Direktor Agencije Božo Ukropina vjeruje da bi nove kamere i prateća oprema mogli biti instalirani u narednih mjesec- dva:

„Urađen je plan i elaborat zaštite imovine i lica. Biće pokriven kompletan lukobran, ulazak u luku, dio ulaska na šetalište na mjestu gdje je sada rampa ( ispred terase lokala Admiral ). Instaliraćemo kvalitetnije kamere sa opremom i boljom rezolucijom, da bi omogućili veću bezbijednost plovila i spriječili moguće zloupotrebe u noćnim satima. Nova oprema snimaće i dio akvatorijuma prema bazenu Jadran i vezove sa obje strane bazena. Biće to oveliko olakšanje i poboljšana bezbijednost plovila, lica, opreme i imovine u luci“, ocijenio je Ukropina.

Trenutno je aktivno 5 nadzornih kamera, instaliranih blizu „kontejnera“ Agencije, na ulazu u luku.

„Na svakom od stubova javne rasvjete biće kamere u tri pravca, tako da će biti pokriven lukobran i svi vezovi. Imaćemo mnogo bolji pregled stanja i kontrolu onoga što se dešava u luci. Sadašnja oprema snimala je i „pamtila“ materijal 45 dana, ovo sada biće korak više“, uvjeren je Ukropina.

Trebalo bi da bude postavljeno oko dvadesetak kamera, a kontrolu nadzora, odnosno video monitoring radiće izabrana firma. Fizičko obezbjeđenje će, prema planu, „preuzeti“ Agencija, s obzirom da je u planu rad u tri smjene.

Sa druge strane i lokalna uprava na ovaj način pokušaće da spriječi moguće zloupotrebe ulaska motornih vozila na šetalište ( kod Admirala ). To će olakšati posao i policiji u pronalasku prekršilaca, što se već dešavalo, prisjeća se Urkopina:

„Naše kamere pomogle su tako da otkrijemo ko je, recimo, otuđio neku opremu sa plovila, ko su ljudi koji ulaze na plovila tokom noći i slično… Biće ovo olakšanje i za Lučku kapetaniju Kotor“, uvjeren je Ukropina.

Vrijednost nove opreme je skoro 15 hiljada eura, finansiraće je Agencija uz pomoć lokalne uprave.

11 Komentari

  1. Neka video nadzora .Odkad znam za sebe a znam najmanhe 50 i koju godinu ,Gradska luka je uvijek ista uz neke male nebitne izmjene u postavljanju rugla od kontenjera ,farbanja i nekih nebitnih sitnica.Sta se odradilo u zadnjih evo samo deset godina ,sve isto ! Gradska luka sinonim ovog grada tone i tone.Direktori sem sto mijenjaju stranke ,kako im odgovara ,nista drugo nisu uradili! Fale se sa kamerama ,bolje da su to ulozili u nesto pametnije!

    8
    3
    • Da vam odgovorim.Luka nije ista niti je bila gora nego danas sa vođstvom dotičnog direktora.Kao korisnik luke godinama ne pamtim da nema struje i vode sve je propalo dok su ormarići za korisnike u moru više mjeseci.Nasa luka bez ozbiljnih investicija i rukovodećeg kadra ništa drugo nego tužno priveziste bez ičega sa statusom najgore u Crnoj Gori i dalje.Da li je ovaj sadašnji direktor doveden da ovo sahrani do kraja jer očigledno nije kompetentan da vodi luku uradi bilo kakvu sanaciju i pripremu za sezonu.

  2. Kad ce luka da urgira kod Eko pumpe da se produzi radno vrijeme na kraju nauticke sezone. Malo je da se od 1. Septembra radi do 14h a svi znamo da je sezona jos u toku!

    19

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code