NOVI VODOVOD I KANALIZACIJA U NOVOM ZA 18.5 MILIONA EURA

NOVI VODOVOD I KANALIZACIJA U NOVOM ZA 18.5 MILIONA EURA

170
0
Podijeli

press_vodaikan_1007Ugovor za izgradnju 35.3 km vodovodne i kanalizacione mreže u Herceg Novom potpisali su danas tehnički direktor JP „Vodovod i
kanalizacija“, Milorad Velaš kao investitor i generalni direktor izvođača – turske kompanije, Adnan Celtikcioglu.

Ovo je dio III faze Projekta „Poboljšanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda“ na Crnogorskom primorju čija je vrijednost 18,5 mil. eura. Zajedno sa izgradnjom postrojenja za tretman otpadnih voda vrijednost investicije je 27,5 miliona eura. Vlada Crne Gore je obezbijedila 4,2 miliona eura, opština 3,5 miliona, a 19,4 miliona eura su kredit i donacija KfW banke.

Picerija i restoran

Predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić na svečanosti potpisivanja ugovora  kazao je da je veoma  zadovoljan što je samo mjesec nakon potpisivanja ugovora sa konzorcijumom Mass Gintas za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda, potpisan još jedan, koji će omogućiti kvalitetniji život građana tokom cijele godine i bolju uslugu turistima.

Početak radova očekuje se nakon turističke sezone, a rok za završetak su 24 mjeseca. Iako posao tek treba da počne Mandić je već pozvao građane da u periodu izvođenja radova imaju strpljenja, jer, kako je kazao „svi moramo shvatiti da je ovo jedan od osnovnih preduslova za razvoj Herceg Novog“.

Pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma Andro Drecun  istakao je da pored neospornih prirodnih ljepota koje Crna Gora nudi, ugodnog smještaja i dobre usluge,  u Vladi  žele da u susret svakoj slijedećoj turističkoj sezoni obezbijede bolje infrastrukturne objekte.

Direktor „Vodakoma“ Boris Vuković je najavio na jesen tender za izgradnju zajedničkog postrojenja za Tivat i Kotor za prečišćavanje otpadnih voda. Tako će za nekoliko godina Bokokotorski zaliv biti čist – uvjeren je Vuković.
Na crnogorskoj obali biće izgrađeno oko 150 km kanalizacione mreže i oko 30 pumpnih stanica i u narednih pet godina pet opština bi trebalo da riješe problem otpadnih voda. 
Predstavljaući izvođača radova njegov izvršni direktor Adnan Celtikcioglu je kazao da ta firma izvodi nekoliko projekata u Turskoj i inostranstvu i da ima bogato iskustvo na sličnim projektima, kao i da će veliku pažnju pokloniti zaštiti životne sredine.  

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code