Novi vrtić na Savini iduće godine

Novi vrtić na Savini iduće godine

3
Podijeli

vrtic savina rjVrtić JPU Naša radost na Savini biće srušen i na njegovom mjestu izgrađen novi objekat. Sredstva iz KfW fonda već su obezbjeđena, rekao je ministar prosvjete Predrag Bošković, tokom posjete Herceg Novom.

– Kvalitet gradnje ne odgovara standardima i ovom području, koje je vrlo kompleksno. Armature koje su korišćene su nižih profila od potrebnih. Korozija je već značajno pogodila armaturu i mi smo predložili da se taj objekat sruši i gradi novi, po novim standardima, koji bi zadovoljio bezbjednost na području Savine – istakao je Bošković.

Picerija i restoran

Planirano je da već za sljedeću školsku godinu novi vrtić bude izgrađen. On će moći da primi i veći broj djece, ukoliko procedure i tender budu sprovedeni u rokovima.

Ministar je rekao da se radovi u Srednjoj školi privode kraju na desnom depadansu, koji se adaptira za djecu od 3 do 6 godina. Jaslice u će biti organizovane u zadužbini Ukropina u Igalu. To će biti privremeno rješenje za vrtić sa Savine i JPU Naša radost.

3 Komentari

  1. Osamdesetih je ovaj vrtić pravio građevinski gigant prvoborac kojeg ste vi uništili uz ogromnu pomoć rukovodstva opštine na čelu sa Ćetkovićem. Vi kažete da nije kvalitetno? Stidite se sram vas bilo!! Od otvaranja vrtić ni okrečen nije a kamoli šta drugo od održavanja!! Da li je neko možda upitao kad i kako je niknula zgrada poviše vrtića i da li je ona uticala na stabilnost tla i pritisak na klizanje terena?? I dabogda ako ikad napravite novi trajo koliko i ovaj!!

  2. Ne znam da li sam u pitanju samo ja, ali meni je ovaj vrtic kao djetetu bio magican. sa onim reflektivnim staklima,zanimljivim stepenicima,masom balkona,uzbrdica,nizbrdica… generalno, citav objekat zajedno sa dvoristem je potpuno talasast, gore – dolje.
    Za mene kao dijete je to bilo sjajno. 🙂
    Sve najbolje buducim narastajima, i da njihov vrtic bude lijep i zanimljiv.

Ostavite komentar

*

code