Početna Društvo Novim zavladala djeca

Novim zavladala djeca

1

Herceg Novi od sinoć grad vode djeca, nakon što je obavljena primopredaja na bazenu Jadran, na otvaranju 13. Međunarodnog dječijeg karnevala.

Tokom popodneva centrom Herceg Novg proći će najšarenija i najveselija povorka u kojoj će se od 18 h naći 40 karnevalskih grupa i oko 1000 maškaranih mališana. Oni će se publici predstaviti na potezu od glavnog gradskog Trga do zgrade Opštine, gdje je postavljena centralna bina.

Picerija i restoran

Inače, simboličnom predajom ključa grada malom kapu i krunisanjem princeze, na bazenu Jadran na Škveru zvanično je otvoren 13. Međunarodni dječiji karneval.

Kapu karnevala, Pavlu Radunoviću, ključ je predao sekretar za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi, Darko Klasić:
„Kapo, predajem ti ključ grada uz želju da grad bolje čuvate i vodite nego mi“, kazao je Klasić.

Maleni Radunović je uzvratio i poručio:

„Mali i veliki narode, ključ je u najsigurnijim mogućim rukama – 13. Međunarodni dječiji karneval je otvoren i neka fešta počne“,.
Nakon toga uslijedilo je krunisanje princeze karnevala, a kruna je pripala  Hristi Zejak, koju joj je predala prošlogodišnja princeza, Lenka Golović:

„Predajem krunu i želim novoj princezi da je dobro čuva, onako kako sam i ja to radila“, kazala je Golović.

Nova princeza, šestogodišnja Hristina Zejak kazala je da je lijepo biti princeza, te da će čuvati krunu do naredne godine.

Početak programa ozvaničila je karnevalska povorka sa oko 60 učesnika, koja je krenula sa mula preko Škvera, predvođena kapom i zastavama karnevala i organizatora, NVO Omladinski centar. U povorci su bile bijele ptice sa princezama, male mažuretke, bubnjari, zatim djeca iz hercegnovskih vrtića maškarani u maslačke i agave i rajske ptice.

Za publiku je priređen bogat i raznovrstan program, u kom su učestvovali mališani Dječijeg doma Mladost iz Bijele, djeca iz hercegnovskih vrtića Naša radost, Animatori Montenegro, male mažoretke, Dječiji hor Cvrkutići iz Herceg Novog, stalna učesnika karnevala Sara Tešić sa plesnom sekcijom Muzičkog društva Isidor Bajić iz Doboja, grupa Gazeli iz makedonskog Radoviša, Sportsko plesni klub Bellisima iz Tivta i članovi KSC Diano.

Kraj programa obilježen je spektakularnim vatrometom sa vrha kule Forte Mare.

Za učesnike je posljednjeg dana karnevala, sjutra, organizovan izlet Bokom.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code