Početna Turizam Novinari iz Njemačke u posjeti Crnoj Gori

Novinari iz Njemačke u posjeti Crnoj Gori

0

Grupa predstavnika renomiranih njemačkih medija boraviće u Crnoj Gori do 20.juna, a njihovu posjetu organizovala je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, uz podršku lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede.

Tematika studijske posjete je bazirana na panoramskim putevima Crne Gore – Put oko Korita i Durmitorski prsten. U programu posjete su Podgorica, Kolašin, Žabljak, Kotor, Tivat i Budva. Njemački novinari obići će i predjele Bokokotorskog zaliva i NP Durmitor i Biogradska gora.

U posjeti su predstavnici štampanih i online medija, Gluxmagazin, Fraenkische Nachrichten ,Freetimeguide.de, Badische Neuste, SueddeutscheZeitung, genussmaenner.de, frauenfinanzseite.de.blog nonsoloamore.net, DeutscheWelle i  DE EN On Line.

Iz NTO podsjećaju da je nedavno najčitaniji njemački magazin  ELLE pisao o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji koja se mora posjetiti, https://www.elle.de/Montenegro.

Tokom prva četiri mjesca ove godine turisti iz Njemačke su na prvom mjestu po ostvarenom turističkom prometu u ukupnoj strukturi stranih turista. Broj dolazaka turista iz Njemačke za prva četiri mjeseca u kolektivnom smještaju veći je pet puta u odnosu na isti period prošle godine.

NTOCG organizovala je ovu studijsku posjetu uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Podgorice, Žabljaka, Kolašina, kao i JP NPCG. Posjetu su podržali hoteli Huma Kotor Bay, Hotel Hilton, Eko Selo Nevidio, Hotel Regent – Porto Montenegro kao i  kompanija Plantaže 13.jul.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code