Početna Društvo NOVLJANI BEZ VODE NA POČETKU I NA KRAJU SEZONE!?

NOVLJANI BEZ VODE NA POČETKU I NA KRAJU SEZONE!?

0

no-waterSve su prilike da restriktivno vodosnabdjevanje čeka Herceg Novi, u junu i septembru, na početku i na kraju sezone.

Zbog redovnog čišćenja hidrotunela Plat Novljani će imati restriktivno snabdjevanje vodom od 1. do 21 juna. Tada će biti obavljena i rekonstrukcija vodovodne cijevi iznad Oboda i to je ono što smo znali, ali ne i da će se restrikcije time završiti.

– Bez vode ćemo biti i u septembru – potvrđeno je danas iz JP “Vodovod i kanalizacija”. Dovodni tunel HE Dubrovnik biće prazan od 10. do 30. septembra zbog obnavljanja agregata. To je jutros definitivno najavljeno iz hercegnovskog Vodovda, mada je informacija bila poznata još prije tri mjeseca u ovom preduzeću. Čekali su, kako kažu, da to bude zvanično (a ne da prođu izbori). Sada kada jeste Novljani su “počašćeni” ovom informacijom, koja, kako nam je rekao tehnički direktor, Milorad Velaš i njega zabrinjava.

– Bilo ili ne kiše, to može biti problem. Ako je bude u većim količinama, može da zamuti Opačicu, a ako dođe do suše onda smo u novom problemu – kaže Velaš. On je zbog svega mišljenja da bi predstavnici “Vodovoda” i Opštine morali da razmotre i neke druge opcije.

I direktor “Vodovoda” Zoran Šabanović kaže da su zatečeni novom informacijom, koja ako se obistini i po njemu može izazavati problem u snabdjevanju.

– Tražio sam zvaničnu informaciju zbog redovnog i najavljenog remonta hidrotunela Plat, što je planirano do 1 do 21. juna 2012. godine, a onda smo dobili i ovu drugu informaciju koja nas je sve iznenadila, mada kako vidimo, može doći i do pomjeranja termina, kada se planira revitalizacija agregata na HE Dubrovnik – nada se Šabanović.

Dakle, može da bude, a i ne mora. Bilo kako bilo, Novljanima se ovog ljeta može postaviti pitanje u zavisnosti koliko smo optimistični: je li vam vodovod do pola pun ili do pola prazan?!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code