NOVLJANI KORAK BLIŽI VODI IZ REGIONALNOG VODOVODA

NOVLJANI KORAK BLIŽI VODI IZ REGIONALNOG VODOVODA

258
0
Podijeli

JP Regionalni vodovi turizma izdavanje urbanističko tehničkih uslova za izgradnju projektne dokumentacije za priključenje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sisitem.

U zahtjevu podsjećaju da je tehničko rješenje priključenja usaglašeno sa predstavnicma vlasti u Herceg Novom i definisano 29. septembra prošle godine. Rješenje, između ostalog, predviđa izgradnju prekidne komore ”Prijevor 2” koja će imati zapreminu od 5.000 m3, čime će se dugoročno riješiti vodosnabdijevanje Boke, a dodatno i povećanje kapaciteta sjevernog kraka regionalnog vodovodnog sistema na dionici Budva – Herceg Novi.
Planiran je i cjevovod od regulacionog kraka i prekidne komore Tivat do postojećeg podvodnog cjevovoda Opatovo – Sv.Nedjelja u dužini od 4.200 metara, zatim rezervoar Jošica, do koga će se dopremati voda iz regionalnog vodovodnog sistema za potrebe Herceg Novog, sa pripadajućim cjevovodima na postojećoj dionici, kao i rezervoara Zelenika.
Biće rekonstruisana pumpna stanica “Pod kuk”, što će omogućiti dodatne količine vode za Herceg Novi. To je od izuzetnog značaja u periodu turističke sezone, kao i u vrijeme redovnog remonta hidrotunela Plat.
JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, takođe je obavjestilo Ministarstvo da je završen projektni zadatak, te da se nakon dobijanja urbanističko tehničkih uslova stiču uslovi za raspisivanje tendera za izradu i reviziju Glavnog projekta odvojka regionalnog vodovod za Herceg Novi.
Podsjećamo da će finansiranje radova Regionalni vodovod utvrditi u saradnji sa Vladom, a opština Herceg Novi će učestvovati u investiciji tako što će plaćati rješavanje imovinsko-pravnih sporova na svojoj teritoriji – što je usaglašeno na sastanku predstavnika Regionalnog vodovoda i opštine u septembru prošle godine.
Tada je rečeno da će priključenjem na regionalni vodovod, hercegnovska opština dobiti 200 litara vode u sekundi, od čega će 70 koristiti stanovnici Luštice, kojima je nedostatak vode za piće već decenijama jedan od elementarnih problema. Preostalih 130 litara u sekundi predviđeno je za hercegnovsku rivijeru, uključujući i 20 litara za potrebe investitora u Kumboru. Dogovoru nije prisustvovao v.d. direktor ”Vodovod i kanalizacija d.o.o.” Zoran Šabanović, koji je svojevremeno rekao da će “on popiti svaku kap koja na taj način stigne u Novi”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code