Novljani najbolji na streljačkom takmičenju “Memorijal Milorad – Miško Lopičić”

Novljani najbolji na streljačkom takmičenju “Memorijal Milorad – Miško Lopičić”

2435
2
Podijeli

Na prestižnom streljačkom takmičenju “Memorijal Milorad – Miško Lopičić”,  proteklog vikenda na olimpijskm strelištu Košljun u Budvi, najbolji u disciplini leteće mete-trap bio je Dragan Mrkajić iz SK “Herceg Novi”.

On je u osnovnom dijelu takmičenja imao 105 pogođenih golubova, ali je od početka finalnog raspucavanja podigao formu, te nije ostavio puno prostora ostalim strijelcima. U finalu je, sigurnim izvođenjem, bio bolji od klupskog kolege, Nikole Perišića, koji je sa 113 golubova bio najbolji u kvalifikacijama.

Picerija i restoran

Pored Perišića, u kvalifikacijama je bio dobar i Jovica Marković iz SK “Budva” (112), koji je u borbi za treće mjesto pobijedio Iva Stanišića (107) iz istog kluba.

Rasplet u finalu ostavio je ostala mjesta trojici strijelaca cetinjskog Gamsa. Solidan u kvalifikacijama, Boško Raičević (110) nije mogao bolje od 5. mjesta, ispred dvojca Markovića –  Ratka (101) i Nikole (101) .

U ekipnoj konkurenciji viđena je neizvjesna borba, jer su plasmane odlučile nijanse, razlike od po jednog boda. Prvo mjesto zauzela je ekipa “Herceg  Novog” sa 314, drugo ekipa “Budve” sa 313, a treće SK “Gams” sa 312 bodova.

Pobjednicima je organizator dodijelio prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

2 Komentari

  1. Sjetimo se samo našeg starog profesora,inače Draganovog dobrog prijatelja, Dragana Vučinića…
    Mislim da ga mnogi znaju. On je bio pravi šampion streljaštva,IZNAD SVIH…Sve ove šampione danas,on je učio…
    1    0

Ostavite komentar

*

code