Početna Sport Novljani najbrži u auto trci na Žabljaku

Novljani najbrži u auto trci na Žabljaku

4

Ekipa Auto moto sport kuba Podi bila je ekipno najbrža na zimskoj auto trci pod nazivom “Montengro Winter Cup”, voženoj na Žabljaku minulog vikenda. Reli je organizovan nakon osmogodišnje pause i okupio je vozače iz 24 kluba iz Crne Gore i BiH.

Stazu dužine 3 km, u klasi do 1000 kubika, najbrže je prešao Milutin Krivokapić. U klasi do 1400 kubika drugo mjesto pripalo je Igoru Ljubišiću, a treće Goranu Miloševu. Jovica Radović bio je najbrži u klasi do 1600 kubika.

Kako je za Radio Jadran kazao Radović, organizacija čitavog događaja, ali i pojedinačni nastupi vozača iz kluba bili su na visokom nivou, iako je ekipa imala par grešaka oko izbora guma.

– Bilo je dobro, dosta smo ozbiljno ušli u trku, jer smo i ranije vozili. Mada, bilo je nekih pehova i prevrtanja na treninizima i izlijetanja i udaranja na trci. Samardžić se prevrnuo na treningu, Goran Milošev je imao isti problem. To utiče na vozače, jer sjutra imaju malo više straha, više treme, što utiče i na rezultate – kazao je Radović i dodao da su oba vozača na treninzima imali jako dobre rezultate.

Aldić Ćorović iz Rožaja, koji vozi za AMSK Podi, u klasi do 2000 kubika postavio je rekord staze, a Nenad Radojičić u klasi ATV Quad, odnosno motora četvorotočkaša, koja je prvi put vožena na Žabljaku osvojio je prvo mjesto.

Radović je naglasio da je ekipa AMSK Podi, iako su ulaganja u ovakve sportove velika, o svom trošku učestvovala na reliju, jer svi vole brzu vožnju i druženje sa prijateljima iz ostalih auto-moto klubova.

Reli su organizovali Motosport Magazin u saradnji sa Opštinom Žabljak i lokalnom TO.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code