Početna Društvo „NOVLJANI NOVLJANIMA“ – USPJEŠNO

„NOVLJANI NOVLJANIMA“ – USPJEŠNO

0

novljani novljanimaPomoć od 12 paketa hrane i oko 200 eura za pet porodica iz Herceg Novog, koju su protekla tri dana volonteri Fejsbuk grupe ”prezadovoljnih građana”, prikupljali na Trgu Nikole Đurkovića i na Škveru biće danas uručena.
– Akcija „Novljani Novljanima” kao i prije uspješno je realizovana i sada smo u pravom smislu te riječi prezdovoljni. Ovo je samo mala pomoć koja je za ovih 20 članova prijeko potrebna, jer su svi u lošem materijalnom, socijalnom, ali zdravstvenom stanju – kaže nam predsjednica NVO „Kuća ljudskih prava”, Lidija Leovac. Prema njenim riječima i lokalna samouprava odlučila da iznađe neka minimalna sredstva za jednokratnu pomoć. Za donaciju su se obratili i resornom Ministrarstvu i očekuju pozitivan odgovor.
Leovac kaže da će četri porodice dobiti jedanko, dok će osmočlana familija, u kojoj je troje mentalno oboljelih, jedno šlogirano, dvoje odraslih i dvoje djece, dobiti dupli paket. U narednom periodu pokušaće da ovim porodicama pomognu tako što će radno sposobnim članovima naći posao i obezbjediti zdravstvenu zaštitu.
– To će biti naš zadatak i ovo je samo mali znak pažnje, da ti ljudi shvate da nisu sami i da su građani Novoga spremini da pomognu.
Akciji se nisu odazvali privatnici i organizacije, ali Lidija Leovac smatra da je razlog tome manja medijska pažnja. Međutim, ako ima zainteresovanih mogu se javiti ili preko Fejsbuk grupe ”prezadovoljnih” ili NVO Kuća ljudskih prava.
Leovac je najavlila i nastavak priče oko peticije protiv nepropisnog parkiranju u Herceg Novom i naplate parkinga na ulicama.
– Uputili smo zahtjev državnom urbanističkom inspektoru i on će izaći na teren da provjeri da li su praking mjesta ucrtana po zakonu. Ako se ispostavi da nisu biće to veliki napredak u čitavoj našoj peticiji, koju je potpisalo 2.500 građana Novoga.
Grupa ”prezadovoljnih” sa FB razmišlja i o prerastanju u NVO, ali samo u NVO – naglašava Leovac.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code