Novljani odgovorno posluju: Za sedam dana bez nepravilnosti

Novljani odgovorno posluju: Za sedam dana bez nepravilnosti

11
Podijeli

U okviru kampanje “Budi odgovoran” prošle sedmice je evidentirano 39 primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna, prenosi agencija Mina business.

Između ostalih, nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole hercegnovskih konoba Ambasada i Rafaelo, parkinga u Herceg Novom i izdavalaca ležaljki na plaži u Njivicama. Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu na osnovu prijave o nelegalnom izdavanju kuće u Herceg Novom, jer u pritužbi nije navedena adresa.

Picerija i restoran

U proceduri su prijave koje se, pored ostalih odnose i na kvantašku pijacu u Meljinama, kao i na kafe bar Marinero u Zelenici, prodavnicu Idea u Herceg Novom, kafić Cuba libre i neuređenost plaža na Žanjicama.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori kako bi doprinijela jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me  i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

11 Komentari

 1. Najvise prekrsaja ima koje opstia pravi. Jedan od njih je da izdaju resenja u zoni morskog dobra i ako planom morskog dobra nije predvidjeno. I ako opstina u toj zoni nema nikakve ingerencije.
  Sto jih ne vide nego ugostitelje koji jedino rade u drzavi, i na kazne namicu plate za zaposlene partijce rodjake i ljubavnice. Onda im je ave u redu.

  4
  1
 2. Kontrolisite malo ove privremene objekte, ne trebate se brinuti za velike firme, oni su pod stalnim nadzorom. Ko redovno uplacuje poreze, doprinose, prijavljuje radnike, njih jos malo rebnite po dzepu zbog neke gluposti. One koji ne placaju nista, pravite se da ne vidite. I ti anonimni pozivi,dosta se zloupotrebljavaju, bez konkretnih dokaza.

 3. Nelegalni izdavaoci smjestaja! Vikend stanovi su svi izdati kao apartmani i sto je naj zalosnije prljavi , neuslovni jer gazde zive negdje drugo a kljucevi idu iz ruke u ruku gostiju koji kad vide kakav smjestaj su dobili nemaju kome da se pozale. To jako steti nasem turistickom rejtingu a nikoga nije briga.Svaka zgrada sad mpra da ima upravnika koji mora da zna sta se u zgradi desava radi sigurnosti i sive ekonomije.

  11
  6
 4. “Novljani odgovorno posluju: Za sedam dana bez nepravilnosti”

  Lijepo,baš lijepo samo da nije obična glupost i neistina…..
  Siguran sam da ne postoji ni jedan privredni subjekat koji
  radi sve ispravno ali to mu trula država “Danska”dozvoljava,nažalost….
  -Počnimo od radnih odnosa i neprijavljenih radnika,isplata plata na crno,
  neplaćanja prekovremenih sati(najblaže rečeno “ROBOVLASNIČKO
  PONAŠANJE”
  -plaćanje PDV je posebna priča zajedno sa sivom ekonomijom…
  Povećanje cijena u velikim trgovinskim lancima je zakonski ok
  ali je nemoralno i bezobrazno….
  NEKA NAS GAZE ZASLUŽILI SMO JER MI SMO IH IZABRALI….
  SRAM IH BILO !!!

  27
  16
  • A pusti njih.Vidis li sta ovi trgovacki lanci rade a ti nasao njih.Nedavno je na radnicu Lakovica pao neki teret na poslu.Jadna zena otisla na bolovanje i oni joj dali otkaz.Pricaj o tome a ne o ovom jadnom narodu sto se o jadu zabavi da prezivi.

   27
   2
  • Raznosac kukuruza i kifli, koji ce od te “crkavice” kupiti drva i djeci patike ti je problem a raznosac droge ti je vjerovatno ugledni gradjanin!

   36
   1

Ostavite komentar

*

code