NOVLJANI POMAGALI POLICIJI U SPAŠAVANJU NA MORU

NOVLJANI POMAGALI POLICIJI U SPAŠAVANJU NA MORU

166
0
Podijeli

Mamula1Uz svesrdnu pomoć građana Z.C. i A.I. iz Herceg Novog, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Sektora granične policije, Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije realizovali su juče akciju spašavanja više lica, iz akvatorijuma Jadranskog mora u blizini ostrva Mamula.
Kako se navodi na zvaničnom sajtu Uprave policije Crne Gore, službenici Stanice granične pomorske policije Herceg Novi – Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije su, juče su tokom popodneva građani obavjestili da je u akvatorijumu mora u blizini ostrva Mamula, usljed loših hidrometeroloških uslova došlo do prevrtanja i potapanja barke u kojoj se nalazilo više lica. Odmah po primljenom obavještenju policijski službenici Stanice granične pomorske policije Herceg Novi su, isplovili službenim plovilom na lice mjesta gdje su na pristanu ostrva Mamula zatekli više lica i to M.Đ. (62), V.Đ. (33), S.Đ. (28), A.Đ. (36) i petoro djece uzrasta od tri do osam godina, dok se plovilo koje su koristili nalazilo potopljeno na udaljenosti od 20 metara. U akciji spašavanja su se uključili i građani Z.C. i A.I. sa svojim plovilom.
S obzirom da plovilima nije bilo moguće doći do pomenutog pristana, zbog loših vremenskih uslova, evakuacija ugroženih lica obavljena je pojedinačno za svako lice, gdje je znatnu pomoć policijskim službenicima prilikom akcije spašavanja pružio građanin A.I., na način što je nakon što je doplivao do ugroženih lica uz pomoć pojasa za spašavanje evakuisao jedno po jedno lice do službenog policijskog plovila.
Nakon bezbjednog evakuisanja svih devet lica, lica su ukrcana na službeno policijsko plovilo i bezbjedno transportovana do pristana u Žanjicama.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code