NOVLJANI SPALILI ŽIVOTIJA BIJEDIĆA

NOVLJANI SPALILI ŽIVOTIJA BIJEDIĆA

155
0
Podijeli

Spaljivanjem karnevala Životija Bijedića, zvanog šjor od Fanga (blata), pred oko hiljadu mještana i gostiju na hercegnovskom Škveru organizovana je završna fešta 45. Praznika mimoze Portonovi.

Sa gradskog pristaništa do plaže Bijela vila prošla je tradicionalna povorka gradske muzike, mažoretki, trombonjera.

Picerija i restoran

“Kapo di kapi igara bez granica u komuni novskoj” optužen je za sve gluposti i prljave rabote u godini za nama, za postavljanje pogrešnih ljudi na pogrešna radna mjesta, za propadanje novskih preduzeća Boke, Mješovitog, Prvoborca.
Kriv je što je “oburdao standard na vrijeme provedeno pod Turcima, tako da smo sad atenti za njihov veliki kam bek na sve ono što smo sami stvarali dok su oni strpljivo čekali doma dva vjeka”. Krivac je i za izgubljenu čast, za nezaposlenost, za propali turizam, loše stanje u zdravstvu.
Ni riječi advokata da je njegov klijent upravo zaslužan što se preko njegovih veza iz Južne Amerike mogu u apotekama nabaviti svijetleći špricevi i tablete i što je snizio cijene parkinga u Novom, prodao pola Kumbora, što novska preduzeća „i dalje žive u nečijim džepovima”, nije spasila šjora od Fanga od već poznate sudbine.
U suđenju su učestvovali glumci Hercegnovskog pozorišta. Tokom završne svečanosti na Škveru gostima je dijeljena mimoza, suve smokve, loza, a atmosferu je dobrom mediteranskom muzikom dopunio ansambl “Stari kapetan”.

OD SLJEDEĆE GODINE MIMOZA JOŠ BOLJA I KVALITETNIJA
Umjetnički direktor festivala, Zoran Živković, ocijenio je da je program i sadržaj “Praznika mimoze” ove godine bio kvalitetniji i sadržajniji u odnosu na prošlu godinu. Uz partnersku pomoć kompanije “Azmont investment” prema njegovom uvjerenju cvjetna manifestacija će sljedeće godine prevazići granice regiona.
Partnerstvo Herceg Novog i Azmonta po opštoj ocjeni pokazalo se više nego opravdano, ali je jednoglasna ocjena i da ga treba osnažiti i proširiti, u obostranom interesu.
Foto: Digital Dobrilović

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code