Novljanima Grand prix Budve za leteće mete-trap

Novljanima Grand prix Budve za leteće mete-trap

1
Podijeli

Na međunarodnom IX Grand Prix-u Budve u disciplini leteće mete – trap Dragan Mrkajić i ekipa Herceg Novog (Mrkajić, Perišić, Krivokapić) osvojili su trofeje  u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji.

Mrkajiću je ovo treći trijumf u nizu u posljednja 2 mjeseca, a ovog puta sa  novim državnim rekordom  od 43 pogotka na 50 meta.

Picerija i restoran

Podsjećamo svjetski ISSF rekord za finala je 46/50 meta. Ako dodamo da je u kvalifikacijama na 125 meta Nikola Perišić bio vodeći sa respektabilnih 115 pogodaka, uspjeh Novljana je potpun.

U pojedinačnoj konkurenciji, drugo i treće mjesto je pripalo domaćim strijelcima SK Budve: Ivu Stanišiću i Jovici Markoviću. Stanišić je nakon solidnih kvalifikacija (108 meta) imao furioznih prvih 25 meta finala (23/25), da bi na kraju popustio pred iskusnim Mrkajićem.

Sa druge strane Marković je imao odličnih 113 pogodaka u kvalifikacijama i stabilno finale, pa je tek na 40. meti za “goluba” ispao iz trke za pobjedu. Kao četvrti je završio Nikola Perišić, dok je prošlogodišnji pobjednik, srpski strijelac Zoran Lukić  zauzeo 5.mjesto.

Dobar u finalu je bio i njegov zemljak Milan Stanković, ali u ovoj konkurenciji nije mogao više od šeste pozicijie.

Na takmičenju je učestvovalo 23 trapaša iz Srbije, BiH i Crne Gore. Ekipno, iza Novljana, koji su sakupili 326 pogodaka, sa dva poena manje ostala je SK Budva (Stanišić, Marković, Boreta) 324 ,te ekipa Srbija 1(Lukić, Stanković, Radisavljević) sa 316 pogođenih meta.

Već za par dana, u srijedu, reprezentacija Crne Gore putuje za Moskvu na prvenstvo svijeta (1-3.septembar). Naš tim nastupa u sastavu: Stanišić, Perišić, Marković-obavještavaju iz Streljačkog Saveza Crne Gore.

1 komentar

  1. Da li Opština Herceg-Novi planira nekada da organizuje prijem i lokalne nagrade za ovu najtrofejniju ekipu u Herceg-Novom. Vjerujem da su do sada mnogo puta dokazali da su sportski ambasadori Herceg-Novog, a niko ih se još nije iz Opštinskih klupa nije sjetio. Tužno i nedopustivo.

Ostavite komentar

*

code