Novljanin Igor Bojović sa crnogorskim policajcima u Mirovnoj misiji UN na Kipru

Novljanin Igor Bojović sa crnogorskim policajcima u Mirovnoj misiji UN na Kipru

5772
2
Podijeli

Direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović primio je policijske službenike koji će u 2017. godini biti upućeni u Mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru – UNFICYP.

U rotacijama u maju 2017. godine u Misiju su upućeni Novljanin Igor Bojović, kao i Ivana Rabrenović i Miloš Rakonjac. Oni su, kako je saopšteno iz Uprave policije, zamijenili Marinu Marinović, Dražena Babića i Dragišu Simićevića, a u septembru 2017. godine biće upućen Veselin Joksimović, koji će zamijeniti Predraga Jestrovića.

Picerija i restoran

Koordinatror za Mirovne misije Uprave policije Valentin Danaj upoznao je direktora Stojanovića sa zadacima i obavezama u Mirovnoj misiji, kao i sa obavljenim pripremama, opremanjem i obukom policijskih službenika koji se upućuju.

Stojanović je uvjeren da će policijski službenici koji se upućuju u Misiju nastaviti sa postizanjem odličnih radnih rezultata i davanja doprinosa očuvanju međunarodnog mira.

Crna Gora kao članica Ujedinjenih nacija aktivno učestvuje u održavanju i uspostavljanju svjetskog mira, a prvi pripadnik crnogorske policije je upućen u UNFICYP u avgustu 2009. godine.

Inače, samostalni policijski inspektor Igor Bojović iz CB Herceg Novi, još 2013. bio je u prvoj Mirovnoj misije pri Ujedinjenim nacijama na Kipru, gdje je boravio godinu. Prije odlaska obavljao je poslove policijskog starješine, a kasnije i komandira Stanice policije u Herceg Novom. Za to vrijeme tri puta je aplicirao na konkurse koji su se u Upravi policije sprovodili radi potrebne periodične rotacije policijskih službenika angažovanih u Mirovnoj misiji UN-a na Kipru.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code