Početna Društvo Novljanin naoružan do zuba lažirao pokušaj ubistva

Novljanin naoružan do zuba lažirao pokušaj ubistva

24

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi, odjeljenja bezbjednosti Tivat i Kotor, kao i službenici Odsjeka za borbu protiv droge su nakon sprovedene kriminalističke obrade lišili slobode M.K. (25) iz Herceg Novog, koji je sinoć lažno prijavio da je na njegovu štetu počinjeno ubistvo u pokušaju.

– Pretresom prostorija koje koristi ovo lice pronađeno je oružje, municija, marihuana, noževi, silikonska maska i ostale stvari i predmeti. M.K. je lišen slobode i biće priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo lažno prijavljivanje. Protiv M.K. će i nadležnom sudu biti podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenicima policije je sinoć prijavljeno da je na poluostrvu Luštica – mjesto Zabrđe došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane više maskiranih nepoznatih lica na vozilo marke „VW Golf V“ kojim je upravljao M.K. Tom prilikom je nastalo oštećenje na vozilu usljed dejstva vatrenog oružja. Na licu mjesta je izvršen uviđaj i izuzeti su tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Nakon sprovedene kriminalističke obrade i drugih operativnih mjera i radnji, policijski službenici su došli do sumnje da je M.K. svjesno i sa namjerom lažno prijavio ubistvo u pokušaju na njegovu štetu, kojom prilikom je fingirao navedeni događaj tako što je, kako se sumnja, na jednom lokalnom putu na Luštici, u neosvjetljenom i nenaseljenom dijelu puta, zaustavio svoje vozilo i u njega ispalio više od deset projektila iz pištolja marke „Mauzer” cal. 9mm. On je, kako se sumnja, kako bi potvrdio vjerodostojnost napada, koristio sječivo koje je bilo rasuto po vozilu i nanio sebi povrede u vidu ogrebotina. Pregledom terena policijski službenici u blizini kuće ovog lica pronašli su pištolj marke „Mauzer” cal. 9 mm, sa 12 komada municije istog kalibra, koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom opisanog događaja.

Službenici policije su, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, nakon toga izvršili pretres kuće i drugh prostorija koje koristi M.K. Policijski službenici su pretresom pronašli i oduzeli:

– oko 40 grama biljne materije tamnozele boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i sjemenke ove opojne droge;
– četiri lovačke puške u ilegalnom posjedu;
– dvije vazdušne puške;
– tri puške za podvodni ribolov za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela krađa;
– osam noževa raznih veličina;
– mačetu;
– dvije bejzbol palice;
– optički nišan;
– fantomku;
– silikonsku masku;
– dron;
– veću količinu patrona lovačke municije;
– sedam komada metaka kalibra 9mm;
– dvogled;
– vojni šlem;
– radio vezu;
– vagu za precizno mjerenje i
– oklop od ručnog raketnog bacača – RBR.

Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja – zaključuje se u saopštenju.

24 Komentari

 1. E,jadne đece izgubljene,polumtrve.A, nijesu bolji ni ovi što se smiju,a rade drugome iza leđa.Znaju li sve mamice što im đeca doma imaju i đe idu,što rade za 10 eura,a neće koze da čuvaju,neće ribu da prodavaju,neće da se zaposle za 300.Znaju li?

  22
  2
 2. Šra reći a ne zaplakati…Mozak omladine otisao u lijepu PM…AL DOBRO JE…ODRADIO JE POSAO POLICIJI…DA NIJE TO NAPRAVIO KO ZNA DAL BI MU IKAD KUĆU PRETRESLI.JOŠ JEDNA GLADNA USTA U SPUŠKOM ZATVORU KOJA SE HRANE NA RAČUN PORESKIH OBVEZNIKA…

  21
 3. A deĉko je bukvalno shvatio viceve o policajcima’te da se ne može otkriti da je lažirao napad na samog sebe 😉 kako god,veću glupost da je neko napravio nisam odavno čuo…hahaha

  13
  1
 4. Sve mogubda razumijem i svatim donekle al da decko sam sebi puca na auto da se kida staklom kao da je povrijedjen njega netreba osudjivat vec mu pruzit psihijatrisku pomoc…..

  23
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code