Novljanin u Beogradu osuđen na šest godina zatvora

Novljanin u Beogradu osuđen na šest godina zatvora

30
Podijeli

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest godina zatvora Novljanina Milana Dabovića, brata košarkašica Milice i Ane Dabović zbog učešća u trgovini kokainom – prenose Tanjug i B92.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, odbijene su kao neosnovane sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Dabović u julu osuđen zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u poromet opojnih droga.
Pravosnažnom odlukom oduzeto mu je i oko dva kilograma kokaina koji je kod njega pronađen prilikom hapšenja 16. septembra 2016. godine na Brankovom mostu u Beogradu, od kada se nalazi u pritvoru.

Picerija i restoran

“Dabović osuđen jer je 16. septembra 2016. godine, u Beogradu, na Brankovom mostu, neovlašćeno radi prodaje držao supstancu koja je proglašena za opojnu drogu i to kokain hidrohlorid ukupne neto mase 2.003.48 grama, upakovan u dva PVC paketa”, navodi se u presudi.

U obrazloženju svoje odluke, Apelacioni sud je ukazao da je prvostepeni sud pravilno utvrdio i cijenio sve okolnosti.

“Kao olakšavajuće okolnosti za Dabovića imao je u vidu je njegov raniji život i porodične prilike, te je cijeneći jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra i stepen krivice okrivljenog, u odsustvu otežavajućih okolnosti, pravilno okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest godina”, zaključio je Apelacioni sud.

Tokom suđenja i u završnoj riječi Dabović je negirao vezu sa drogom, navodeći da je “kriv što je mislio da ima prijatelja”, ali sud njegovu odbranu nije prihvatio.

30 Komentari

 1. Kako odjednom NOV LJANIN.Sestre igraju za Srbiju,zive tamo srbin je osudjen zasto ovo javljate,tako mozete javiti i o ubistvu u lajkovcu.vi ste valjda novski radio.Za tamo me bas briga,kao i za hr,bih i sloveniju.

  7
  5
 2. I njega i svakog ko se drogom bavi osuditi na najvecu kaznu. Droge je sve vise u Novome. Drogiraju se djeca u osnovnoj skoli. Neko drogu donosi, ne nalaze je djeca sama. Akcije stalno, dok se to zlo ne istrijebi, i ovdje i svuda.

  12
 3. Pojedinci zale narko dilera. Kazu ljudina. Upravo takvi ispred skola navlace nase mladost u ponor. Tim je intelegencija koliko u praseta, f**** kao sto je i ova b*****.

  31
 4. odrekli se hnovog nisu niti hnovi njih. a crna gora se odrice svog naroda koji je napominje na ono sto je bila, sto jeste i sto treba da bude.

  6
  26
 5. @-nepravda- trebao je dobiti 100god i on i svi drugi, jer je to ravno ne jednom ubistvu mnego što i jedno ubistvo. Zamislite koliko bi sa dva kg kokaina ubio mladih ljudi ,a on bio bos sa dosta para i gledao nas kad dođe u Novi kao boraniju. I ja bih vozila ,,poršee” ugrađivala silikone, odmarala u Dubajiju, provodila se sa političari a ,ali ne od kokaina.Zato pođite od svoje dece da vam je uveo u taj svijet decu ,pa da vas čujem koliko takve treba osuditi.

  42
  2
   • Pa, jeste, ali moraju od nekoga da je nabave. Pa pošto zakon zabranjuje bilo koju vrstu prometa droge, onda takvi moraju dobro da nadrljaju, da “ti mladi ljudi” ne bi mogli da “sami uzimaju drogu”. Osim toga, ta droga košta, pa “ti mladi ljudi” koji “sami uzimaju drogu” moraju ili da finansijski unište svoje roditelje i staratelje, ili da pljačkaju a, ne retko i da ubiju nekog da bi pribavili novac za drogu. E, toliko se ja razumem u “drogaše”, a Vi, bogami, slabo…

  • Onda treba i ove sto proizvode pistolje isto na robiju, koliko je oruzja oduzelo zivot. Ne dobiju preko 10 ni oni sto su osudjeni za obistvo a ne ovakvi. A te tvoje zelje tesko da mozes ispunit sem da radis nesto slicno il da se udas za nekog takvog. Kod nas takve pare tesko posteno zaraditi, a previse je onih koji bi porse, dubai i silikone.

 6. Mislim svakako da je previse za dva kila kokaina,ubiju zenu dijete ,momka na radnom mjesti i dobiju 10 g robije a on za dva kila kokaina 6 g.

  10
  32
  • A da li bi bila nepravda da se i gram te droge ponudi tvom sinu, cerki, bratu, sestri ili bilo kome iz tvoje porodice i od te iste droge npr umre od predoziranja? Da li bi ti i onda bilo previse robijanja ili bi toga golim rukama zadavio? Treba misliti na drugaciji nacin, siroku sliku sagledati a ne fazon, “robija radi 2kg kokaina, sta je to, ja tih problema nemam i nije me briga”.

   31
   2
 7. A ne može jedan dan proći bez neke ekskluzivne vijesti o toj porodici.
  Trebalo bi napraviti jedan rialiti samo sa njima i povezanim ljudima.

  36
  4
 8. Dobar momak uvek bio i za njega ja mislim da niko nema sta loše reči u ovom gradu…ali slava je skupa stvar i teško se odupreti od svega toga jer i ako se odupres nisi siguran da si bezbedan…čudim se da je on i upao u takvo nešto,uvek je bio odmeren dobar i pošten dečko za razliku od sestara i oca, oličenje te porodice je bio… Milane i to je za ljude samo da si zdravo 🙂

  18
  50
 9. Za Glas razuma, okani se podvala i podmetanja…Drž se ovih s Jadrana, najkorektniji su i najprofesionalniji, vjeruj mi, isto kada imaju svoje i kada prenose tekstove drugih medija.

  14
  14
 10. Zašto spominjete ime i prezime.Jel zato što mu sestre igraju za Srbiju.Kad su u pitanju ;autohtoni; kriminalci niste bas voljni za pisanje

  38
  59

Ostavite komentar

*

code