Početna Društvo Novljanin u finalu međunarodnog matematičkog takmičenja

Novljanin u finalu međunarodnog matematičkog takmičenja

11

Učenik II rezreda Gimnazije JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić”, Milan Lečić, postigao je izvanredan rezultat plasiravši se u finale međunarodnog on-line matematičkog takmičenja u okviru IYMC organizacije.

IYMC (International Youth Math Challenge) jedno je od najvećih globalnih matematičkih takmičenja i obuhvata cio svijet. Takmičenje se odvija u tri faze: Kvalifikaciono, Predfinalno i Finalno takmičenje.

Milan se prijavio za takmičenje pod mentorstvom profesora Gojka Đurđevića. Finale takmičenja je predviđeno za kraj novembra 2019. godine.

11 Komentari

 1. Svaka cast ovom mladom momku!
  Da je srece vec bi bio stipendista Opstine ili Vlade. No, vjerovatno ce biti stipendista neke strane drzave koja ce zasigurno prepoznati talenat i znanje, kao sto to uvijek i biva!
  Ponos grada i skole.
  Samo naprijed!

  32
  • U normalnim državama ovaj momak nesumljivo zaslužuje brojna priznanja, ali u Crnoj Gori može dobiti bruh ili čir na želudcu, jer su sva ostala priznanja rezervisana za Novsku gospodu, poput Sloba Kruša, Miće Konjevića, Simonide Kordić i njima sličnih. Ovaj momak može da bude ponosan što nije u istom košu kao i pomenuta gospoda.

   25

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code